Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SILVER EAGLE EXPRESS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1973 - 1986

Genre

country

Online

Fansite

Pseudoniemen

Big Silver Bull Band

Silver Eagle Express

Silver Eagle Express is een countryrockgroep uit Bergen op Zoom.
Volledige biografie...

Bezetting

Winfried Van Vliet   drums
Roy Wattimena   zang
Tony Lane   gitaar, zang
Frans Witteveen   gitaar
Willem De Werdt   basgitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Rick Witting   drums
Peter Bernaards   gitaar, zang
Sari Schuwer   zang

Genoemd in de biografie van

1973   Sari Martin

Biografie Silver Eagle Express

Silver Eagle Express is een countryrockgroep uit Bergen op Zoom.

1973 - 1980

Ad Looijen en Kees van Drimmelen richten in 1973 Canyon Store op. Na diverse bezettingswisselingen bestaat de band naast Looijen en Van Drimmelen uit Sjaak Mens, Bert Siebelt en Peter Bernaards. Het eerste optreden onder de naam Silver Eagle Express is op het Mollerlyceum in Bergen op Zoom. Zangeres Sari Schuwer (ook bekend als Sari Martin) maakt rondom 1976 ook kortstondig deel uit van de band.

Sari Martin

1981 - 1986

De belangrijkste bezetting van Silver Eagle Express is in juni 1981 met naast Looijen en Van Drimmelen, Willem de Werd, Arie Janssen en Winfried van Vliet ook de plaatsgenoten Roy Wattimena en Tony Lane uit Silver Wings. Deze bezetting is te horen op het debuutalbum The Trucker & The U.F.O. (maart 1982). Na deelname aan het Marboro Country Music Festival doet Silver Eagle Express in mei 1983 twee optredens in de Verenigde Staten, in New York en Nashville. De reis trekt aandacht in de Nederlandse pers, wat resulteert in de uitbreng van de single Amie en de oprichting van een fanclub. Het tweede album Undiscovered (april 1984) behaalt bij de Country Gazette poll de eerste plaats in de categorie 'Langspeelplaten Benelux'. In 1985 wordt de groepsnaam ingekort tot Silver Eagle. Het faillissement van platenmaatschappij Turning Point betekent het einde Silver Eagle. De band speelt het laatste optreden op 4 april 1986 in de Stoelemat.

2010 - 2011

Op 6 oktober 2010 komen de bandleden van Silver Eagle Express weer bij elkaar ter voorbereiding van reĆ¼nieoptredens die gepland staan voor 2011.

Discografie Silver Eagle Express

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Silver Eagle Express

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer