Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SJEF DIEDEREN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

30-04-1932 - 28-08-2012

Genre

dialectpop, luisterlied

Sjef Diederen

Sjef Diederen is een Limburgse troubadour. Hij is een van de eerste zangers die in het Limburgs dialect (Valkenburgs) zingt. Hij debuteert in 1953 met het lied 't Kapelke, waarna vele singles en albums volgen. Zijn meest geliefde nummer is Geneet Van 't Laeve. Dit lied stamt uit 1978 en ...
Volledige biografie...

Biografie Sjef Diederen

Sjef Diederen is een Limburgse troubadour. Hij is een van de eerste zangers die in het Limburgs dialect (Valkenburgs) zingt. Hij debuteert in 1953 met het lied 't Kapelke, waarna vele singles en albums volgen. Zijn meest geliefde nummer is Geneet Van 't Laeve. Dit lied stamt uit 1978 en eindigt steevast hoog in de Limbo Top 100 van de provinciale zender L1. De zanger zet in het najaar van 2010, na 60 jaar, een punt achter zijn muzikale loopbaan. Hij treed in oktober van dat jaar in Sittard voor de allerlaatste keer op voor zijn fans. Diederen overlijdt op 28 augustus 2012 in een verzorgingstehuis te Heerlen op 80-jarige leeftijd.

Discografie Sjef Diederen

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sjef Diederen

Audio/Video Sjef Diederen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer