Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SKINNIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Skinnie in 2010

Periode

1964 - heden

Genre

pop, singer-songwriter

Online

Officiële website

Skinnie

Skinnie is singer/songwriter Ron van der Burgt (Sittard, 12 mei 1964). Hij groeit op met soul en andere zwarte muziek die hij hoort via American Forces Network, de radiozender voor Amerikaanse soldaten in Europa. Na werk voor Philips en als verpleger kiest hij in maart 1993 voor een muzikale carrière ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ron van der Burgt   componist, gitaar, producer, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2010   Michel van Schie
2010   Mo'Jones

Biografie Skinnie

Skinnie is singer/songwriter Ron van der Burgt (Sittard, 12 mei 1964). Hij groeit op met soul en andere zwarte muziek die hij hoort via American Forces Network, de radiozender voor Amerikaanse soldaten in Europa. Na werk voor Philips en als verpleger kiest hij in maart 1993 voor een muzikale carrière en speelt hij onder de naam Dead Man Ronny in bands als Via-via en Red Blood. Hij breekt samen met zijn broer Jan door met de band Mo'Jones en gebruikt vanaf dat moment de artiestennaam Skinnie Jones. Met Mo'Jones staat hij onder meer op North Sea Jazz (2004) en Pinkpop (2006). Skinnie laat voor het eerst solo van zich horen op de EP My Heart Beats On The Moon (2008), twee jaar later gevolgd door het zeven nummers tellende minialbum One Add One (mei 2010) dat hij produceert samen met Michel van Schie. One Add One laat invloeden horen uit onder anderen country, blues en Afrikaanse muziek.

Discografie Skinnie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Skinnie

Audio/Video Skinnie

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer