Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SOCA BOYS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1998 - heden

Genre

dancehall, pop

Online

Officiële website

Soca Boys

Groep die verantwoordelijk is voor dé zomerhit van 1998, Follow The Leader. De daaropvolgende tropische dansnummers evenaren geen van allen het succes van de eerste single.
Volledige biografie...

Bezetting

Errol Lafleur   elektronica, producer
Mark Nieuwenhuijzen   elektronica, producer

Biografie Soca Boys

Groep die verantwoordelijk is voor dé zomerhit van 1998, Follow The Leader. De daaropvolgende tropische dansnummers evenaren geen van allen het succes van de eerste single.

1998

Soca Boys is een creatie van het producersduo Beat Freakz dat bestaat uit Errol Lafleur en Mark Nieuwenhuijzen. De single Follow The Leader verschijnt eind april en is al snel een grote zomerhit. Het nummer staat vier weken lang op één. Het nummer is goed voor een gouden plaat. De groep wint tevens een TMF Award. The Soca Boys en zanger/entertainer Van B.King verzorgen, samen met vijf danseressen, ruim tweehonderd optredens en radio- en televisieshows in het land. Als tweede single wordt in augustus Bumpin' (Keep On Bumpin') uitgebracht. The Soca Boys treden op in het buitenland. Ze bezoeken de Spaanse kust en touren twee weken door Venezuela. Er wordt besloten een Spaanse versie van Follow The Leader op te nemen: Sigan Al Lider. Beide nummers staan wekenlang in de top 5 van Venezuela. Ook in Colombia staat de groep drie weken op nummer één. Er volgt een uitgebreide toer door Zuid Amerika. In september verschijnt het debuutalbum.

1999 - 2001

In de zomer van 1999 probeert de groep het nog eens met de single There's A Party Going On en twee jaar later met Doo Wah Diddy. Beiden worden geen hitsucces. Van B.King begint ondertussen een solocarrière.

Van B.King

2007

Rond 2007 duikt de naam The Soca Boys kortstondig opnieuw op, deze keer met leadzanger Werner Penza (ex-XMTS) ondersteund door dansers Giovanni A. en John Agésilas uit Curaçao.

X Marks The Spot

Discografie Soca Boys

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Soca Boys

Audio/Video Soca Boys

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer