Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

SONJA VAN HAMEL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Sonja van Hamel

Periode

1995 - heden

Genre

basgitaar, filmmuziek, gitaar, pop, singer-songwriter, toetsinstrumenten, zang

Online

Officiële website

Sonja van Hamel

Sonja van Hamel speelt midden jaren negentig in de Amsterdamse indieband Silvershed (ook met Odilo Girod van Coparck) en maakt vanaf 1999 met Berend Dubbe deel uit van het popduo Bauer. Ze studeert grafisch ontwerpen aan de Rietveld Academie en is sinds haar afstuderen in 1999 verantwoordelijk voor hoesontwerpen voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Gert-Jan Blom   basgitaar, producer
Mark van den Driest   drums, percussie
Annie Tangberg   banjo, cello
Hanna Vink   achtergrondzang, banjo, gitaar, mellotron, melodica

Genoemd in de biografie van

2008   Bauer
2009   Gert-Jan Blom
2011   J.B. Meijers

Biografie Sonja van Hamel

Sonja van Hamel speelt midden jaren negentig in de Amsterdamse indieband Silvershed (ook met Odilo Girod van Coparck) en maakt vanaf 1999 met Berend Dubbe deel uit van het popduo Bauer. Ze studeert grafisch ontwerpen aan de Rietveld Academie en is sinds haar afstuderen in 1999 verantwoordelijk voor hoesontwerpen voor platen van onder meer Bauer, Gem, Scram C Baby en uitgaven van het label Basta (samen met Piet Schreuders). In september 2009 verschijnt haar eerste soloalbum Winterland, de soundtrack bij de gelijknamige speelfilm van regisseur Dick Tuinder. Om de beelden van de film tijdens optredens tot leven te brengen past ze ‘draw clips’ toe. Deze werkwijze zet Sonja van Hamel voort voor haar tweede album Transcendental Man (2011), geproduceerd door Ken Stringfellow (The Posies, R.E.M., Big Star) en JB Meijers (De Dijk, Acda & De Munnik, Solomon Burke). In september 2011 treedt ze samen met Stringfellow en celliste Annie Tangberg op in Beijing op uitnodiging van de Beijing International Book Fair.

In bezetting van

Bauer   toetsinstrumenten, zang
Silvershed   gitaar, zang

Discografie Sonja van Hamel

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Sonja van Hamel

Audio/Video Sonja van Hamel

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer