Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TAYMIR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2013 - heden

Genre

alternative

Online

Facebook
Officiële website

Taymir

Taymir is een indierockband uit Den Haag, opgericht in 2013 door bassist Quinten Meiresonne (All Missing Pieces) en zanger Bas Prins (Moore), beide studerend aan de Herman Brood Academie in Utrecht en afkomstig uit de sixtiesband The Consolers. Met drummer Harrie Roelse en gitarist Mikkie B Wessels combineren ze beatmuziek ...
Volledige biografie...

Bezetting

Harrie Roelse   drums
Quinten Meiresonne   basgitaar
Mikkie B Wessels   gitaar
Bas Prins   zang

Genoemd in de biografie van

2013   Di-Rect

Biografie Taymir

Taymir is een indierockband uit Den Haag, opgericht in 2013 door bassist Quinten Meiresonne (All Missing Pieces) en zanger Bas Prins (Moore), beide studerend aan de Herman Brood Academie in Utrecht en afkomstig uit de sixtiesband The Consolers. Met drummer Harrie Roelse en gitarist Mikkie B Wessels combineren ze beatmuziek met hedendaagse invloeden als The Strokes en Arctic Monkeys. Het eerste Haagse optreden is 15 maart 2013 op het podium van De SuperMarkt. Via crowdfunding werken de muzikanten aan hun debuutalbum Phosphene (oktober 2013). De eerste single Aaaaah (september 2013) wordt in De Wereld Draait Door (DWDD) getipt door radiomaker Giel Beelen waarna het snel gaat met de carrière van de band. Taymir wordt in oktober 2013 uitgeroepen tot Serious Talent op 3FM, doet een optreden in een uitzending van DWDD, wordt uitgenodigd voor een editie van London Calling in Paradiso en staat in januari 2014 op het programma van het festival Noorderslag in Groningen.

Discografie Taymir

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Taymir

Audio/Video Taymir

Video Taymir

TAYMIR - AAAAAH (Official...
TAYMIR - AAAAAH (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
TAYMIR - AAAAAH (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer