Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TECH-9

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Tech-9 in 2012

Periode

1990 - heden

Genre

hardcore

Online

Facebook
Officiële website

Tech-9

Hardcore-band uit het zuiden van het land. Ze beginnen in de jaren '80 als Oi!-band, later is hun geluid vergelijkbaar met bands als Exploited en Sick Of It All.
Volledige biografie...

Bezetting

Frank Raats   drums
Maurice Van Oorten   basgitaar
Hein Hendriks   zang
Jack van den Bosch   gitaar
Robert van der Donk   gitaar

Genoemd in de biografie van

2006   Peter Pan Speedrock

Biografie Tech-9

Hardcore-band uit het zuiden van het land. Ze beginnen in de jaren '80 als Oi!-band, later is hun geluid vergelijkbaar met bands als Exploited en Sick Of It All.

1982 - 1990

Beïnvloed door Oi!-bands als GBH en Exploited begint het viertal de band Rammende Zwammen. Later veranderen ze hun naam in New Barbarians, naar een nummer van UK Subs.

1990 - 1995

In het zuiden van het land wordt hardcore steeds populairder. De band verandert de naam in Tech-9 en langzaam aan ontstaat er een hechte scene rond de hardcorebands uit Maastricht en Eindhoven.

1996 - 1999

In 1996 verschijnt de eerste CD Scars On The Inside op het Duitse Lost & Found label. Door Amerikaanse bands als Agnostic Front en Sick Of It All wordt het Oi!-genre nieuw leven in geblazen. Tech-9 en geestverwanten als Backfire! en Right Direction vinden ook een steeds grotere aanhang in België. Het tweede album Winner Takes All, geproduceerd door Tony de Block, wordt dan ook uitgebracht bij het Belgische hardcore-label I Scream. Van het schijfje, met daarop de Cockney Rejects-cover Oi!Oi!Oi!, worden in 1998 zo'n 3000 stuks verkocht in Europa. Het Belgische label is zeer belangrijk voor de band: ze brengen de plaat ook uit in Japan en Amerika, daarnaast zetten ze de band neer op festivals in België en Duitsland. Ook treedt de band in 1998 aan op het Dynamo Open Air-festival.

Backfire! Right Direction

2000

Ondanks de gezinnen en de full-time banen weet de band tijd te vinden om nieuwe nummers te schrijven en op te nemen. In het voorjaar verschijnt het derde album Last Line Of Defense, wederom bij I Scream.

2002

Het vierde album Devil In The Backseat wordt met producer Tony de Block opgenomen in de Midas Studios. De meer melodieuze plaat verschijnt aan het eind van het jaar en is volgens Aardschok de meest evenwichtige en beste cd van Tech-9.

2005

Aan het eind van het jaar komt gitarist Robert van der Donk de band versterken. Van der Donk maakte samen met drummer Frank Raats en bassist Maurice van Oorten in de periode 1997-1999 deel uit van het zijproject The Hooligans. Hij speelt tevens bas in hardcoregroep Payback.

2006

Tech-9 speelt onder meer op festivals in het Belgische Lille (juli) en het Duitse Ulm (oktober) en tijdens het eerste, door de band Peter Pan Speedrock georganiseerde Eindhovense festival Speedfest (december).

Peter Pan Speedrock

2007

Het vijfde album Nine Lives bevat nog steeds het vertrouwde, stevige punkgeluid. Als bonus staan op de cd coverversies van punkklassiekers van Blondie, The Saints, Dead Boys, Generation X, Ramones en Sex Pistols.

2012

Tech-9 in 2012 Tech-9 brengt het album Bite The Bullet uit bij Gangstyle Records. De cd bevat veertien nieuwe melodieuze punkrocktracks plus als afsluiter een verrassende cover: Tom Petty’s Runnin’ Down A Dream uit 1989.

2013

Tech-9 is voorprogramma van de Britse punkband Cockney Rejects in Dynamo, Eindhoven (7 april) en staat bovenaan het programma van de tweede editie van Wald Mosh in Kiehool te Burgum, Friesland (20 april).

Discografie Tech-9

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tech-9

Audio/Video Tech-9

Video Tech-9

Tech9 "Payback"
Tech9    "Payback"
Tech9 "Crazy"
Tech9    "Crazy"
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Tech9    "Crazy"

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer