Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TESSA ROSE JACKSON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

singer-songwriter

Online

Facebook
Officiële website

Tessa Rose Jackson

Singer-songwriter Tessa Rose Jackson debuteert in 2013 op 20-jarige leeftijd met het album Songs From The Sandbox. Haar inspiratiebronnen zijn jazzliedjes van onder meer Billie Holiday en trompettist Chet Baker en folkpop van Feist en Mumford & Sons. Ze is dochter van Britse ouders en verhuist met hen mee naar ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Aisha Zeijpveld   achtergrondzang, toetsinstrumenten
Remy de Boer   achtergrondzang, drums
Bas Peters   achtergrondzang, gitaar
Darius Timmer   achtergrondzang, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2013   Pien Feith

Biografie Tessa Rose Jackson

Singer-songwriter Tessa Rose Jackson debuteert in 2013 op 20-jarige leeftijd met het album Songs From The Sandbox. Haar inspiratiebronnen zijn jazzliedjes van onder meer Billie Holiday en trompettist Chet Baker en folkpop van Feist en Mumford & Sons. Ze is dochter van Britse ouders en verhuist met hen mee naar Amsterdam. Op haar dertiende krijgt ze haar eerste zanglessen. Twee jaar later gaat ze naar de Brit School Of Performing Arts in Londen, een gratis opleiding van twee jaar waar je voor moet auditeren. De zangeres wordt toegelaten na haar vertolking van Hallelujah I Love Him So, een variatie op de hit van Ray Charles. Amy Winehouse zit twee klassen voor Jackson. Halverwege de opleiding ontdekt de zangeres folk en concentreert ze zich op het schrijven en produceren van eigen songmateriaal. Ze vervolgt haar opleiding bij het Conservatorium van Amsterdam. Jackson schrijft in anderhalf jaar tijd de liedjes voor haar eerste album. Het liedje Change Time is in 2012 te horen als soundtrack van een Duitse reclame voor Ikea. iTunes US maakt haar single Lost And Found in april 2013 tot gratis single van de week. Tessa Rose Jackson doet een clubtournee met Pien Feith en levert bijdragen aan een dancetrack van Tinlicker (Micha Heyboer).

Discografie Tessa Rose Jackson

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Tessa Rose Jackson

Audio/Video Tessa Rose Jackson

Video Tessa Rose Jackson

Tessa Rose Jackson - Livi...
Tessa Rose Jackson - Livin' On A Prayer (Bon Jovi) @ DWDD
IKEA Werbung TV Spot „Ka...
IKEA Werbung  TV Spot „Katalogstart 2012 2013 1080p H 264 AAC
Tessa Rose Jackson - Like...
Tessa Rose Jackson - Like Knows Like
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
IKEA Werbung  TV Spot „Katalogstart 2012 2013 1080p H 264 AAC

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer