Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE AMBUSH PARTY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Ambush Party

Periode

2006 - heden

Genre

free jazz, impro

The Ambush Party

The Ambush Party ontstaat op Amsterdamse improvisatiepodia als Zaal 100 (aan de De Wittenstraat) en Boog 29 (Tussen De Bogen 29 bij de Haarlemmer Houttuinen). Het jazzkwartet maakt deel uit van een bloeiende scene van jonge improvisatoren in Amsterdam. Pianist Oscar Jan Hoogland is een van de initiatiefnemers van het ...
Volledige biografie...

Bezetting

Oscar Jan Hoogland   piano
Natalio Sued   tenorsaxofoon
Harald Austbø   cello
Marcos Baggiani   percussie

Biografie The Ambush Party

The Ambush Party ontstaat op Amsterdamse improvisatiepodia als Zaal 100 (aan de De Wittenstraat) en Boog 29 (Tussen De Bogen 29 bij de Haarlemmer Houttuinen). Het jazzkwartet maakt deel uit van een bloeiende scene van jonge improvisatoren in Amsterdam. Pianist Oscar Jan Hoogland is een van de initiatiefnemers van het een muzikantencollectief dOek (de Oefening de kunst), opgezet om improvisatiemuziek verder te ontwikkelen, te bevorderen en over te dragen aan zowel een nieuwe generatie muzikanten als het publiek. The Ambush Party bestaat verder uit tenorsaxofonist Natalio Sued, cellist Harald Austbø en percussionist Marcos Baggiani. Tijdens het dOeK Festival, op 4 december 2010 in Het Bimhuis, presenteert de groep het debuutalbum. Optredens bestaan uit geluidsimprovisaties, theatrale elementen, instant songwriting en energieke free jazz.

Discografie The Ambush Party

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Ambush Party

Audio/Video The Ambush Party

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer