Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE BOXX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1982 - 1991

Genre

rock

The Boxx

Haagse bassist Peter Vink (ex-Q65) start in 1982 samen met zijn Utrechtse vriendin Mirjam van Doorn (zang) The Boxx. Dankzij een geslaagd optreden tijdens Los Vast van de NCRV krijgt de groep een contract bij Phonogram. Andere hoogtepunten in de carrière zijn het voorprogramma van Vandenberg tijdens hun tournee Alibi ...
Volledige biografie...

Bezetting

Geert Hoornweg   drums
Karel Stemmerik   toetsinstrumenten
Frank Middendorp   gitaar
Peter Vink   basgitaar
Mirjam van Doorn   zang

Overige muzikanten

Arnoud Bongaards   drums
Ronald Van Drunen   drums
Cleem Determijer   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1982   Q65

Biografie The Boxx

Haagse bassist Peter Vink (ex-Q65) start in 1982 samen met zijn Utrechtse vriendin Mirjam van Doorn (zang) The Boxx. Dankzij een geslaagd optreden tijdens Los Vast van de NCRV krijgt de groep een contract bij Phonogram. Andere hoogtepunten in de carrière zijn het voorprogramma van Vandenberg tijdens hun tournee Alibi en een plek op Parkpop in juni 1988. The Boxx brengt twee commerciële rocksingles uit waarvan I Need A Love in 1987 een bescheiden hit wordt. Vink en Van Doorn gaan verder met de band Veralin.

Discografie The Boxx

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Boxx

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer