Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE COURSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Course

Periode

1990 - heden

Genre

coverbands, house

The Course

Formatie, die scoort met dance-remakes van bekende hits.
Volledige biografie...

Bezetting

Vincent Hendriks   draaitafels, producer
Dewi Lopulalan   zang

Biografie The Course

Formatie, die scoort met dance-remakes van bekende hits.

1990

The Course Lopulalan en Hendriks leren elkaar kennen tijdens de Nederlandse mixkampioenschappen. Hendriks is dan al meervoudig winaar van de DMC Dutch DJ Battle en blijkt ook nu weer de beste te zijn. Vooral scratchen en backspinnen zijn zijn sterke punten.

1996

Het duo gaat samenwerken, wat resulteert in The Course. Het succes van The Fugees-single Ready Or Not, wordt door de groep nog eens dunnetjes overgedaan met de houseversie van dat nummer. De single komt in Nederland tot de tiende plaats. In Engeland gaat de single nog harder. Naast dit project, houdt Hendriks zich ook bezig met het produceren van clubhits. Zo gebeurt het dat hij tegelijkertijd twee platen in de top 10 heeft staan: Ready Or Not en de clubplaat Bubble Solution.

1997

De tweede single, Ain't Nobody, wordt uitgeroepen tot alarmschijf. Het nummer komt tot de vijftiende plek. Opvolger Ring My Bell komt niet verder dan de tipparade. Er blijkt nog een groep te bestaan die The Course heet. Er volgt een rechtszaak in september. Het Nederlandse duo mag de naam blijven gebruiken.

1999

Het debuutalbum verschijnt, met daarop enkel covers. Onder het motto 'liever goed namaken, dan met slechte eigen teksten komen' vult het duo hun plaat met remixes en wat r&b-songs. Het album wordt in Duitsland uitgebracht en ook andere landen zijn geinteresseerd.

Discografie The Course

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Course

Audio/Video The Course

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer