Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE CROX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - 2004

Genre

rock

Pseudoniemen

Loudnezz

The Crox

Engelstalige rockband met drie leden uit de Limburgse band Volumia! In tegenstelling tot de muziek van Volumia! klinkt The Crox een stuk steviger.
Volledige biografie...

Bezetting

Bart Voncken   zang
Axel Lindelauf   toetsinstrumenten
Robin Zalm   drums
Richard Ritterbeeks   basgitaar
Pieter Vermeulen   gitaar

Overige muzikanten

Ralph Winkler   zang

Genoemd in de biografie van

2001   Volumia!
2003   Volumia!

Biografie The Crox

Engelstalige rockband met drie leden uit de Limburgse band Volumia! In tegenstelling tot de muziek van Volumia! klinkt The Crox een stuk steviger.

2001

Drummer Zalm, toetsenist Lindelauf en bassist Ritterbeeks van Volumia! treden op 24 augustus voor het eerst met hun zijproject Shake Dog Shake. De band omschrijft zichzelf als 'New Rock met melodische zanglijnen'.

Volumia!

2002

Op 2 april wordt officieel bekend gemaakt dat Volumia! er na tien jaar mee ophoudt. De bandleden van Shake Dog Shake veranderen hun naam in The Crox en werken aan een debuutalbum.

2003

8 februari ligt de eerste cd van The Crox in de winkel. Half januari komt de eerste single Better Every Day uit. In tegenstelling tot Volumia! klinkt The Crox een stuk steviger en zijn de liedjes Engelstalig. 'De songs zijn door ons gezamenlijk geschreven en bevatten invloeden van bands waar we al jaren naar luisteren: Rock, rock, rock', aldus toetsenist Lindelauf. De tweede single That's Why They Hurt You komt op 23 mei uit.

2004

Het project slaat echter niet aan waarna de muzikanten aangevuld met zanger Bart Voncken (K-Otic) onder de naam Loudnezz vanaf zomer 2004 covers spelen op feestjes.

2008

Pieter Vermeulen speelt vanaf februari als gastmuzikant mee op steelgitaar en andere snaarinstrumenten tijdens de theatertournee Saus van Rowwen Hèze.

Rowwen Hèze

Discografie The Crox

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Crox

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer