Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE DUST BOWL DRIFTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

Americana, bluegrass, country, honky tonk

Pseudoniemen

The Lonesome Fugitives

The Dust Bowl Drifters

The Dust Bowl Drifters baseert zich op de vroegere Amerikaanse string bands, met instrumenten als western gitaar, banjo, lapsteel en contrabas als begeleiding van meerstemmige zang. De muziek is een eigentijdse interpretatie van country, bluegrass, honkytonk en mountain music (ook bekend als old-time music). De band komt voort uit Orange ...
Volledige biografie...

Bezetting

Lennart Bes   banjo, lapsteel, zang
Mischa Poppe   contrabas, zang
Antal Buisman   gitaar, zang

Overige muzikanten

Hubert Wartena   banjo, drums, zang
Nadia Strijbos   viool, zang

Genoemd in de biografie van

2004   Burma Shave

Biografie The Dust Bowl Drifters

The Dust Bowl Drifters baseert zich op de vroegere Amerikaanse string bands, met instrumenten als western gitaar, banjo, lapsteel en contrabas als begeleiding van meerstemmige zang. De muziek is een eigentijdse interpretatie van country, bluegrass, honkytonk en mountain music (ook bekend als old-time music). De band komt voort uit Orange Sunshine, The Polar Exploration Ship, The Zippies en Burma Shave en speelt na de oprichting in 2004 aanvankelijk versterkt. Vanaf 2005 worden de melancholische liedjes, over onderwerpen als liefde, overspel, ontrouw, roem en vergetelheid, bloei en verval, akoestisch uitgevoerd. In 2009 neemt The Dust Bowl Drifters deel aan de Popronde en doet de band in het kader van Live In Your Living Room een tournee langs een aantal Hollandse huiskamers.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Dust Bowl Drifters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer