Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE FUTURE'S DUST

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - heden

Genre

indie

Online

Facebook
Officiƫle website

The Future's Dust

The Future's Dust uit Leeuwarden bouwt na de oprichting in 2011 binnen korte tijd een solide livereputatie op met ingetogen indiepop die verwant is aan de muziek van Bon Iver en James Blake. De combinatie van gitaren en elektronica en vooral de samenzang van gitarist Rosan Rozema en bassist Nick ...
Volledige biografie...

Bezetting

Olaf Visser   toetsinstrumenten
Nick Veenstra   basgitaar, zang
Abel de Grefte   gitaar
Rosan Rozema   gitaar, zang
Jochem Knoef   drums

Biografie The Future's Dust

The Future's Dust uit Leeuwarden bouwt na de oprichting in 2011 binnen korte tijd een solide livereputatie op met ingetogen indiepop die verwant is aan de muziek van Bon Iver en James Blake. De combinatie van gitaren en elektronica en vooral de samenzang van gitarist Rosan Rozema en bassist Nick Veenstra roepen ook vergelijkingen op met de Britse band The xx. In 2013 is de band op diverse festivals te zien, te beginnen op Eurosonic in Groningen (januari), gevolgd door onder meer Oerol op Terschelling (juni), Welcome To The Village in Leeuwarden (juli), het Duitse Krach Am Bach (augustus), Incubate 2013 in Tilburg (september) en op diverse Nederlandse podia tijdens de Popronde (najaar 2013). Een van de hoogtepunten in 2013 is het optreden tijdens het festival Into The Great Wide Open op Vlieland (september). De EP Marrakech verschijnt op 28 september 2013 en wordt die dag gepresenteerd in de Leeuwarder stadsschouwburg De Harmonie als onderdeel van het Freeze Festival. Tijdens deze speciale show worden de visuals verzorgd door Richard Toepoel van Beun&Haas Visuals. In januari 2014 staat The Future's Dust op Noorderslag in Groningen.

Discografie The Future's Dust

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Future's Dust

Audio/Video The Future's Dust

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer