Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE KNACK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Knack in 1975

Periode

1975 - 1978

The Knack

The Knack is een funkrockband rondom de van oorsprong Britse zanger Tony Galahan (echte naam: Tony Priest, geboren in Oxford op 20 oktober 1948). De band komt voortuit Maxwell Blond uit Oss en heet in eerste instantie Love Damage. Als de eerste single Baby Call Me Sometime in augustus 1975 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ron Meyjes   gitaar
Tony Galahan   zang
Jacques Witjes   gitaar
Pieter van Tongeren   mellotron, synthesizer
Willem Jongbloed   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Dennis Witbraad   drums

Biografie The Knack

The Knack is een funkrockband rondom de van oorsprong Britse zanger Tony Galahan (echte naam: Tony Priest, geboren in Oxford op 20 oktober 1948). De band komt voortuit Maxwell Blond uit Oss en heet in eerste instantie Love Damage. Als de eerste single Baby Call Me Sometime in augustus 1975 door Richard de Bois wordt opgenomen in de Soundpush Studio te Blaricum, bestaat de bezetting verder uit gitaristen Jacques Witjes en Ron Meyjes (o.a. George Cash, Brainbox, Temple en Livin' Blues), drummer Willem Jongbloed (ex-Temple), toetsenist Pieter van Tongeren en bassist Mr. Jacky. De kleding voor de band wordt ontworpen door Graham Springett die ook ontwerpen maakt voor Mud, The Sweet, Suzie Quatro en The Bay City Rollers. Niet te verwarren met de Amerikaanse band The Knack van de hit My Sharona (1979).

Discografie The Knack

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Knack

Audio/Video The Knack

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer