Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE OBNOXIOUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1989 - heden

Genre

hardcore

Online

Officiële website

The Obnoxious

The Obnoxious is een hardcore punkband uit Rotterdam die is geïnspireerd door bands als Cro-Mags en Warzone. Door middel van muzikale experimenten verlegt de band de grenzen van het genre.
Volledige biografie...

Bezetting

Arie   zang
Leo   gitaar
Marc   basgitaar, zang
Aschwin   gitaar
Dimitri Jeltsema   drums

Overige muzikanten

Arjan (1)   basgitaar
Jo   gitaar
Arjen Bijleveld   gitaar

Genoemd in de biografie van

2000   The Rotterdam Ska-Jazz Foundation

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

21-8-19, Baroeg, Rotterdam

Biografie The Obnoxious

The Obnoxious is een hardcore punkband uit Rotterdam die is geïnspireerd door bands als Cro-Mags en Warzone. Door middel van muzikale experimenten verlegt de band de grenzen van het genre.

1989 - 1990

The Obnoxious wordt opgericht door zanger Marc en drummer Dim samen met gitarist Arjen en bassist Arjan (aan achternamen doet de band niet).

1991 - 1992

Arjen en Arjan maken plaats voor gitarist Jo en met zanger Marc op bas neemt de band de eerste demo You Keep The Money, We Take The Beer op.

1992 - 1993

Als Aschwin de gitaar overneemt van Jo krijgt The Obnoxious een meer volwassen geluid dat te horen is op de tweede demo The M.F. Dance Sessions uit 1993. Als zanger Arie zich bij de band voegt worden de optredens ruiger en energieker. De groep speelt in de loop van de carrière ondermeer met buitenlandse acts als Dog Eat Dog, Misfits, GBH en White Devil (ex-Cro-Mags). De muzikanten gaan de studio in voor de opnamen van het eerste album No End To It. De studionummers worden aangevuld met tracks die zijn opgenomen tijdens een optreden in Nighttown in thuisstad Rotterdam.

1994

Ondanks de mindere geluidskwaliteit wordt No End To It zeer enthousiast ontvangen door pers en publiek. Muziekblad Aardschok schaart de band direct bij de beste punkbands die Nederland rijk is, zoals NRA en De Heideroosjes.

Heideroosjes NRA

1995

Bassist Marc verlaat tijdelijk de band en wordt vervangen door de bassist van Demolition 4. Muzikaal klikt het echter niet en Marc keert weer terug op zijn oude nest.

1996

Aan het begin van het jaar werkt The Obnoxious aan het tweede album. Door persoonlijke omstandigheden verlaat Aschwin tijdelijk de band en wordt hij vervangen door Leo. Met hem wordt Struggle geschreven en opgenomen.

1997

Op Struggle laat de band een geluid horen dat veel verder gaat dan hardcore alleen. The Obnoxious laat invloeden horen uit jazz en noise. Het nummer Rotterdamn-it! bevat een koor dat bestaat uit bandleden uit bevriende groepen uit Rotterdam. Tijdens de uitgebreide tournee ter promotie van de plaat voegt Aschwin zich weer bij de groep.

1999 - 2003

De band bestaat tien jaar en werkt aan nieuwe nummers die minder experimenteel en minder lang uitgesponnen klinken. Onder de werktitel Songs Of Hatred worden alle nummers opgenomen die nog op de planken lagen. Vervolgens last The Obnoxious een lange rustpauze in. Drummer Dimitri Jeltsema speelt ook in The Rotterdam Ska-Jazz Foundation.

The Rotterdam Ska-Jazz Foundation

2004

In de loop van het jaar worden zowel het album Beware Of The Dogs als het album Live uitgebracht.

2015

De release van Beware Of The Dogs in 2004 is uitgesteld naar mei 2015 en verschijnt nu geremasterd via WTF Records.

Discografie The Obnoxious

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Obnoxious

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer