Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE ORIGINAL TALKATIVES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1980 - 1986

Genre

pop

The Original Talkatives

The Original Talkatives komt voort uit de band Subsection en wordt opgericht door de Amsterdamse schoolvrienden Arnold van Dongen (gitaar) en Jurre Hogervorst (bas). De complete bezetting bestaat uit zeven personen met twee blazers en zangeres Carmen Gomes. De bandleden combineren hun studie met optredens. In eerste instantie staan voornamelijk ...
Volledige biografie...

Bezetting

Carmen Gomes   zang
Peter van Dongen   drums
Arnold van Dongen   gitaar
Jurre Hogervorst   basgitaar

Genoemd in de biografie van

1980   Arnold van Dongen

Biografie The Original Talkatives

The Original Talkatives komt voort uit de band Subsection en wordt opgericht door de Amsterdamse schoolvrienden Arnold van Dongen (gitaar) en Jurre Hogervorst (bas). De complete bezetting bestaat uit zeven personen met twee blazers en zangeres Carmen Gomes. De bandleden combineren hun studie met optredens. In eerste instantie staan voornamelijk reggae- en skacovers op het repertoire, maar die worden al snel vervangen door eigen liedjes. The Original Talkatives geeft concerten in de Randstad en in Berlijn en doet radio-optredens voor de KRO ('t Hek Van De Dam) en VARA's Popkrant (met Henk Westbroek). Het nummer Mental Slavery komt terecht in de tiplijst van VARA's De Verrukkelijke 15. In 1984 behaalt de band de tweede plaats bij de Grote Prijs van Nederland. Na een single voor het eigen label Walgfun krijgt The Original Talkatives een platencontract bij CNR, maar na een paar singles houdt de band in 1986 op te bestaan. In hetzelfde jaar begint Van Dongen zijn studie aan het conservatorium in Den Haag. Daarna gaat hij verder in Loïs Lane. Hogervorst sluit zich aan bij de soulcoverband Jimmy James & The Blue Flames en studeert Lichte Muziek aan het Hilversums Conservatorium. Hij speelt zeven seizoenen in verschillende theaterproducties en is vanaf 2001 actief als freelance bassist. Zangeres Carmen Gomes start een solocarrière en treedt op met haar jazz- en blueskwartet Carmen Gomes Inc.

Discografie The Original Talkatives

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Original Talkatives

Audio/Video The Original Talkatives

Video The Original Talkatives

Original Talkatives - Hig...
Original Talkatives - High Pressure 1986
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Original Talkatives - High Pressure 1986

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer