Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE REAL CENTIMETERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Real Centimeters in 2011

Periode

1995 - heden

Genre

funk

Online

Officiƫle website

The Real Centimeters

De Overijsselse zanger/gitarist Geert Leurink (alias Leroy Brown) en bassist/zanger Serge Bredewold (alias Stuart Garland) uit La Lupa starten in 1995 The Real Centimeters als coverband met funkrepertoire van muzikale helden als The Meters en Sly Stone. Gaandeweg voegt het duo eigen songmateriaal toe en bouwen ze een avondvullende show ...
Volledige biografie...

Bezetting

Geert Leurink   gitaar, zang
Serge Bredewold   basgitaar, zang

Overige muzikanten

Rick Mensink   percussie, zang
Arthur Rombouts   toetsinstrumenten
Marijn van den Berg   drums
Miguel Boelens   saxofoon

Biografie The Real Centimeters

De Overijsselse zanger/gitarist Geert Leurink (alias Leroy Brown) en bassist/zanger Serge Bredewold (alias Stuart Garland) uit La Lupa starten in 1995 The Real Centimeters als coverband met funkrepertoire van muzikale helden als The Meters en Sly Stone. Gaandeweg voegt het duo eigen songmateriaal toe en bouwen ze een avondvullende show op met een mix van funk, soul, jazz en disco. Met hun zeskoppige band brengen Leurink en Bredewold in 2011 een titelloze debuutalbum uit.

Discografie The Real Centimeters

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Real Centimeters

Audio/Video The Real Centimeters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer