Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE STRAWBERRY BEATS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

coverbands, sixties

The Strawberry Beats

Beatlescoverband met leden uit Mazy Lane, Bertje Beenen's Bloedgroep, Soft Parade en The Koffers. De groep bewaart de eigen muzikale identiteit en is dus geen pure imitatie van The Beatles. In 2006 verschijnt de dvd The Strawberry Beats Live - A Tribute To The Beatles. De single Come And Get ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bert Beenen   basgitaar, zang
Peter Deiman   drums, zang
Michel Pagie   toetsinstrumenten, zang
Hans Sligter   gitaar, zang
Sjoerd Van Den Broek   gitaar, zang

Overige muzikanten

Pascal Vermeer   drums

Genoemd in de biografie van

1992   Bert Beenen

Biografie The Strawberry Beats

Beatlescoverband met leden uit Mazy Lane, Bertje Beenen's Bloedgroep, Soft Parade en The Koffers. De groep bewaart de eigen muzikale identiteit en is dus geen pure imitatie van The Beatles. In 2006 verschijnt de dvd The Strawberry Beats Live - A Tribute To The Beatles. De single Come And Get It is een hit van de groep Badfinger waarin fragmenten uit songs van The Beatles zijn verwerkt. Tijdens de 28ste Internationale Beatlesconventie in april 2007 te Nieuwegein wint de band de Golden Apple Award voor hun uitvoering van Hey Bulldog. Eind augustus spelen de muzikanten zeven maal live in Liverpool (o.a. The Cavern) in het kader van de International Beatle Week 2007. The Strawberry Beats presenteert in november 2007 het totaalprogramma It Was 40 Years Ago Today.

Discografie The Strawberry Beats

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video The Strawberry Beats

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer