Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

THE TREMBLING HIGHBURYS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

The Trembling Highburys

Periode

1997 - heden

Genre

Americana

Online

Officiële website

The Trembling Highburys

The Trembling Highburys is een rootsrockband uit Beverwijk rondom singer-songwriter Marco Nicola. Hun muziek bevat elementen uit blues, rock en country.
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Meyran   drums
Ed Van Ettekoven   mondharmonica, percussie
Simon Bakker   basgitaar
Marco Nicola   gitaar, zang

Biografie The Trembling Highburys

The Trembling Highburys is een rootsrockband uit Beverwijk rondom singer-songwriter Marco Nicola. Hun muziek bevat elementen uit blues, rock en country.

1997 - 1998

Marco Nicola neemt samen met Albert Schierbeek (Bintangs, Carlsberg) en Franklin C. Misset twee originals op onder de naam The Trembling Highburys. Het nummer School's Out For Me komt later terecht op het debuutalbum.

Bintangs Carlsberg

1999 - 2000

Schierbeek en Misset verlaten de band en Nicola staat in diverse bezettingen van The Trembling Highburys op het podium. In de tussentijd neemt hij in de studio van Jan-Paul van der Meij enkele nummers op die belanden op de compilatie Lawaaizone 99. Met de muzikanten Simon Bakker (bas) Ed van Ettekoven (mondharmonica, percussie) en Rob Meyran (drums) neemt Nicola in december 1999 en januari 2000 in Unit 13 te Haarlem het debuutalbum Six String Love Affair op. Albert Schierbeek zit achter de mengtafel. The Trembling Highburys zijn veelvuldig op de regionale podia te zien o.a. in het voorprogramma van Julian Sas en Bintangs.

Jan-Paul van der Meij Julian Sas Band

2001

The Trembling Highburys In oktober komt de vijf nummers tellende EP Only Night Time... uit, net als het debuutalbum geproduceerd door Albert Schierbeek. Het titelnummer komt terecht op de Demontage-cd bij het muziekblad FRET.

2002

The Trembling Highburys spelen nu door het hele land en bouwen zowel akoestisch als elektrisch versterkt binnen de Nederlandse Americana-scene een sterke reputatie op. De band verzorgt het voorprogramma van grote binnen- en buitenlandse bluesacts als Flavium, Cuby + Blizzards, Julian Sas en Fred Eaglesmith. Met producer Albert Schierbeek gaan de muzikanten studio Unit 13 in voor een volgend album.

Cuby + Blizzards Flavium

2003

The Moon Is Mine verschijnt in maart. De plaat bevat onder meer vier akoestische opnamen.

2005

The Trembling Highburys Past & Present bevat naast nieuwe opnamen ook acht opnieuw gemasterde nummers van de vorige (uitverkochte) platen. The Trembling Highburys presenteren de plaat op poppodium Donkey Shot te Heemskerk.

2006 - 2008

Als frontman Marco Nicola door een ongeval enige tijd niet kan optreden, is de band gedwongen tijdelijk te stoppen.

2009

Na een stilte van ruim drie jaar laat The Trembling Highburys weer van zich horen. Aangevuld met nieuwe nummers speelt de band materiaal van hun vier albums in een akoestische setting. De bandleden omschrijven de muziek zelf als blues en rock met een vleugje country & western. Hun eerste optreden is als trio (Nicola, Bakker en Van Ettekoven) op 20 juni in café Camille in thuisstad Beverwijk.

Discografie The Trembling Highburys

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's The Trembling Highburys

Audio/Video The Trembling Highburys

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer