Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TITS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - 1978

Genre

punk

Tits

Wally van Middendorp, voormalige voorzitter van de nationale David Bowie-fanclub, brengt in zijn woonplaats Amsterdam zijn eigen, gestencilde punkfanzine Attack rond bij platenzaken. Bij distributiepunt RAF aan de Rijnstraat raakt hij bevriend met Sam Tjioe. De twee brengen onder de naam Tits een punksingle uit op hun speciaal voor de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Willem Hage   orgel, piano
Hans Bek   gitaar
Jerry Göbel   drums
Sam Tjioe   basgitaar
Wally van Middendorp   zang

Genoemd in de biografie van

1972   Sam Tjioe
1978   Minny Pops
1979   Sam Tjioe

Biografie Tits

Wally van Middendorp, voormalige voorzitter van de nationale David Bowie-fanclub, brengt in zijn woonplaats Amsterdam zijn eigen, gestencilde punkfanzine Attack rond bij platenzaken. Bij distributiepunt RAF aan de Rijnstraat raakt hij bevriend met Sam Tjioe. De twee brengen onder de naam Tits een punksingle uit op hun speciaal voor de gelegenheid opgerichte label Plurex. Daddy Is My Pusher/I’m So Glad Elvis Is Dead verschijnt begin 1978, ongeveer een half jaar na het overlijden van Elvis Presley. Tits is meer gimmick dan band en houdt na het uitbrengen van de single op te bestaan. Wally van Middendorp staat daarna met Plurex en de band Minny Pops aan de basis van de Ultrabeweging.

Discografie Tits

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Tits

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer