Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TITT'N

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1994 - heden

Titt'n

Band uit het Drentse Ruinerwold die zich specialiseert in het spelen van covers met dubbelzinnige vrije vertalingen. De single Ben Je Geil Of Wil Je Een Koekje? belandt in de top 40.
Volledige biografie...

Bezetting

Jauke van der Brink   drums
Richard Wessel   gitaar
René Buld   basgitaar
Arjen Frijlink   gitaar
Ronald Buld   zang

Biografie Titt'n

Band uit het Drentse Ruinerwold die zich specialiseert in het spelen van covers met dubbelzinnige vrije vertalingen. De single Ben Je Geil Of Wil Je Een Koekje? belandt in de top 40.

1998

Na het spelen van Engelstalige rock-klassiekers in regionale gelegenheden, stuurt Titt'n, op dat moment bestaand uit vier scholieren, hun bewerking van het Clash-nummer Shall I Stay Or Shall I Go naar platenmaatschappij Bunny. Ben Je Geil Of Wil Je Een Koekje? belandt in de top 5. Er worden maar liefst 40.000 exemplaren van verkocht. Het album Koekje... En Andere Tussendoortjes staat vol bewerkingen van bekende rocknummers voorzien van dubbelzinnige Nederlandstalige teksten. Op de plaat staan nummers als Geef Me Al Je Liefde (Gimme All Your Lovin' van ZZ Top), Dom Dom (Down Down van Status Quo) en een versie van het Kleine Café (Vader Abraham). De tweede single Wie Zeurt Krijgt Een Beurt is een groffe bewerking van No Sleep 'Till Brooklyn van de Beastie Boys.

2000

Bist Du Geil Oder Willst Du Torte? is de titel van de single waarmee Titt'n probeert de Duitse markt te veroveren.

Discografie Titt'n

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Titt'n

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer