Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TOPAZ (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - 1998

Genre

rock

Topaz (2)

Topaz is de zanger, tekstdichter, componist en arrangeur Vincent Wehren (ex-Gin On The Rocks). De groep wordt aangevuld met Dave Bordeaux (bas), Nick Mulder (toetsinstrumenten), Oscar Kraal (drums, percussie) en Marcel Singor (gitaar). Twee maanden na de oprichting spelen zij op 30 december 1992 in Paradiso als voorprogramma van de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Oscar Kraal   drums, percussie
Vincent Wehren   arrangeur, basgitaar, componist, gitaar, tekstschrijver, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Alarik Van 't Riet   basgitaar
Nick Mulder   toetsinstrumenten
Arno Engelhardt   toetsinstrumenten
Dave Bordeaux   basgitaar
Marcel Singor   gitaar

Genoemd in de biografie van

1991   Gin on the Rocks
1996   Sven Figee

Biografie Topaz (2)

Topaz is de zanger, tekstdichter, componist en arrangeur Vincent Wehren (ex-Gin On The Rocks). De groep wordt aangevuld met Dave Bordeaux (bas), Nick Mulder (toetsinstrumenten), Oscar Kraal (drums, percussie) en Marcel Singor (gitaar). Twee maanden na de oprichting spelen zij op 30 december 1992 in Paradiso als voorprogramma van de Queencoverband The Bohemians. De avond wordt een kleine rel als blijkt dat de hoofdact een grap is van Paradiso en slechts bestaat uit vier etalagepoppen, een lichtshow en een tape met muziek van Queen. In april 1993 speelt Topaz in het voorprogramma van een uitverkocht concert van Dream Theater in Vredenburg. Na een wisseling van muzikanten brengt Wehren met drummer Oscar Kraal in 1996 het album The Door uit. De funky rock op de plaat wordt in recensies vergeleken met The Black Crowes. The Door bevat gastbijdragen van onder meer voormalige Topaz-gitarist Marcel Singor (Maxville) en toetsenist Sven Figee (Anouk, Rose).

Discografie Topaz (2)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Topaz (2)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer