Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRANCESETTERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

house, techno, trance

Trancesetters

Het belangrijkste samenwerkingverband van de Noordhollandse house DJ's/producers Dobre alias Gaston Steenkist en Jamez alias Alex Dijksterhuis, die ook samen opereren onder namen als 51 Days, Tata Box Inhibitors, Jamshed, Zupazonik en Dobre & Jamez.
Volledige biografie...

Bezetting

Gaston Steenkist   producer
Alex Dijksterhuis   producer

Genoemd in de biografie van

1992   Jamez
1994   Dj Dobre
1996   The Good Men

Biografie Trancesetters

Het belangrijkste samenwerkingverband van de Noordhollandse house DJ's/producers Dobre alias Gaston Steenkist en Jamez alias Alex Dijksterhuis, die ook samen opereren onder namen als 51 Days, Tata Box Inhibitors, Jamshed, Zupazonik en Dobre & Jamez.

1992

Alex Dijksterhuis (Jamez) experimenteert op het basketbalplein in Hoofddorp al wat met human beatboxing en omgevingsgeluiden als begeleiding voor raps. Op de middelbare school leert hij Gaston Steenkist (Dobre) kennen, iemand met een eigen homestudio, al stelt die dan nog niet veel voor. Na wat gezamenlijke experimenten met hiphopdemo's schakelen ze over op house. Gaston is overigens al in 1988 met house-achtige demo's in de weer. Voor hun housedemo's bedenken ze de naam Trancesetters, waarmee ze wat optredens doen. Ze reageren op een oproep voor demo's van een Zandvoorts radiostation, waar René ter Horst alias DJ Zki zijn radioprogramma heeft. Via de huis-DJ van een plaatselijke discotheek komen Jamez en Dobre in contact met Robin Albers, die hun een platencontract aanbiedt. Robin Albers alias Jaydee brengt dat jaar twee 12"es met producties van The Trancesetters uit op zijn First Impression label.

1994 - 1998

Wanneer de samenwerking met Albers niet meer zo soepel verloopt, richten Alex en Gaston - in samenwerking met Vernoth's Marcel Nothdurft van het latere United Recordings en Ton Vermeulen van het latere Record Industry - hun eigen label Touché op en komen met de 12" Drive. Het label ontwikkelt zich voorspoedig: naast 12"es van Dobre en Jamez onder namen als Jamshed (jazzdance), Tata Box Inhibitors (futuristisch), 51 Days (deep house), R Factors (Dobre solo), Loophole (Jamez solo), Tetraflux (Jamez en Baas), PIMP (Jamez samen met HP Vince), Dobre & Jamez en uiteraard Trancesetters, verschijnen er ook platen van Dope Dog (Orlando Voorn), Brersoul (Ed van Helden), Paperclip People (Carl Craig), Laidback Luke en anderen. In Duitsland wordt het label zelfs uitgeroepen tot label van het jaar, op eigen krachten nog wel, dus zonder dat er een Duitse platenmaatschappij achter staat voor de promotie en marketing aldaar. Dobre en Jamez concludeerden dat Touché in een behoefte voorziet in Duitsland vanwege de combinatie van het futuristische Duitse en het groovy Amerikaanse karakter ervan. Zowel in '96 als in '97 verschijnt er een compilatie-cd met hoogtepunten van het label.

2002

In verband met het tienjarige bestaan van de combinatie besluiten Dobre en Jamez in het najaar een eerste Trancesetters album uit te brengen, dat zal bestaan uit een overzicht van de afgelopen 10 jaar. Wel zijn ze daarbij van plan de te gebruiken tracks te actualiseren en remixen.

Discografie Trancesetters

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Trancesetters

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer