Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

TRUUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Truus in 2010

Genre

easy tune, elektronica, zang

Online

Officiële website

Truus

Na haar huwelijk in 1998 met kunstenaar Bosko Hrnjak verhuist Truus de Groot (Nasmak, Plus Instruments) van New York naar Escondido, CA. Geïnspireerd door Bosko's voorkeur voor Polynesische popmuziek begint Truus met het maken van exotica, zoals te horen op de albums Muzotica (2000), Rancho Exotica (2005) en Ritualis (2009).
Volledige biografie...

Instrumenten

elektronica, zang

Genoemd in de biografie van

1978   Doe Maar

Biografie Truus

Na haar huwelijk in 1998 met kunstenaar Bosko Hrnjak verhuist Truus de Groot (Nasmak, Plus Instruments) van New York naar Escondido, CA. Geïnspireerd door Bosko's voorkeur voor Polynesische popmuziek begint Truus met het maken van exotica, zoals te horen op de albums Muzotica (2000), Rancho Exotica (2005) en Ritualis (2009). Het project Salton Sink Vol 1, Salton Sea combineert muziek van Truus met fotografie van Bosko. De opnamen vinden in oktober 2009 twee weken plaats in de studio van STEIM te Amsterdam. Het album Dance With Me (juli 2011), uitgebracht onder de naam Truus Plus Instruments, bevat dansbare synthesizermuziek die refereert aan haar werk uit begin jaren tachtig. De plaat is geproduceerd door James Sclavunos (Nick Cave & The Bad Seeds, Grinderman) en Peter Mavrogeorgis (Tav Falco's Panther Burns). In hetzelfde jaar doet ze ook mee als onderdeel van het Beukorkest van Rik van Iersel. Uit deze tournee volgen nog enkele optredens in Nederland, België en Duitsland met de Amerikaanse singer-songwriter Johnny Dowd (ook onderdeel van het Beukorkest). Haar samenwerking met Solex is een project met kinderliedjes gebaseerd op bekende sprookjes waarbij het duo zelf nieuwe, onconventionele eindes bedenkt. Truus en Solex doen als Plus Instruments in het voorjaar 2012 mee aan het festival ULTRA2012 en staan in het kader daarvan samen onder meer op 7 april in De Melkweg te Amsterdam. Plus Instruments presenteert in de zomer van 2013 het nieuwe album Trancesonics.

In bezetting van

Nasmak   zang
Plus Instruments   basgitaar, elektronica, zang

Discografie Truus

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Truus

Audio/Video Truus

Video Truus

Salton Sea Live at STEIM ...
Salton Sea Live at STEIM Truus de Groot & Bosko Hrnjak
Truus Plus Instruments 20...
Truus Plus Instruments 2011 - Fly to the Stars
Crackle Synthesizer conce...
Crackle Synthesizer concert at STEIM
Crackle Synthesizer
Crackle Synthesizer
Truus Plays the Mavtek V
Truus Plays the Mavtek V
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Truus Plus Instruments 2011 - Fly to the Stars

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer