Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VERA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Vera

Periode

1983 - heden

Genre

Americana, singer-songwriter

Vera

Vera is singer/songwriter Vera Jessen Jührend uit Rotterdam. Vanaf 2003 wordt zij muzikaal ondersteund door drie leden uit de band Raskolnikov waaronder haar partner Peter Jessen. Mark Ritsema produceert Vera's eerste demo Bedtime Worries (2005) waarvan het titelnummer twee jaar later terechtkomt op de compilatie Heartbreakers & Ass Shakers van ...
Volledige biografie...

Bezetting

Vera Jesse Jührend   gitaar, vibrafoon, zang

Overige muzikanten

Mark Ritsema   gitaar, percussie, zang
Peter Jessen   achtergrondzang, arrangeur, contrabas, mondharmonica, orgel, vibrafoon
Ron de Bruijn   drums

Genoemd in de biografie van

2009   Raskolnikov

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

13-8-20, Dimensions Festival, The Garden Resort, Tisno

Biografie Vera

Vera is singer/songwriter Vera Jessen Jührend uit Rotterdam. Vanaf 2003 wordt zij muzikaal ondersteund door drie leden uit de band Raskolnikov waaronder haar partner Peter Jessen. Mark Ritsema produceert Vera's eerste demo Bedtime Worries (2005) waarvan het titelnummer twee jaar later terechtkomt op de compilatie Heartbreakers & Ass Shakers van de Popunie. In de zomer van 2008 neemt Vera het debuutalbum Leave A Line op in samenwerking met haar vader Willem Jührend (engineer) en producer Dirk Polak (Mecano). De mix wordt verzorgd door Reinier Rietveld en Hans Dagelet levert gastbijdragen op trompet. Het tweede album Bubbles & Bones (2011) is vernoemd naar een gedicht van Polak voor een kunstwerk van de Deen Martha Hjorth Jessen en wordt geproduceerd door Erik Spanjers. De strijkarrangementen zijn van Peter Jessen. Vanaf 2013 vormt ze met Peter Jessen het duo Sommerhus.

Discografie Vera

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Vera

Audio/Video Vera

Video Vera

Vera live at Café Zuidplein
Vera live at Café Zuidplein
Live Uit Lloyd - Vera - A...
Live Uit Lloyd - Vera - Always Something
BEDTIME WORRIES - Singer ...
BEDTIME WORRIES - Singer songwriter VERA
Vera - Stage Fright
Vera - Stage Fright
Vera - Your Call
Vera - Your Call
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Vera live at Café Zuidplein

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer