Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VOICES IN MOTION

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Voices In Motion

Periode

1995 - heden

Genre

R&B

Voices In Motion

Kwartet dat opvalt door de prachtige a capella zang. De groep wordt bekend door deelname aan het Unsigned project No Sweat (Dutch R&B Flava) van het Nationaal Pop Instituut, een verzamel-cd en tournee met aankomend r&b-talent.
Volledige biografie...

Bezetting

Derrick Cabenda   zang
Elton De Kom   zang
Donovan Linger   zang
Michael Gielen   zang

Genoemd in de biografie van

2001   Gerard Joling

Biografie Voices In Motion

Kwartet dat opvalt door de prachtige a capella zang. De groep wordt bekend door deelname aan het Unsigned project No Sweat (Dutch R&B Flava) van het Nationaal Pop Instituut, een verzamel-cd en tournee met aankomend r&b-talent.

1995

Donovan Linger (bas), Derrick Cabenda (bariton), Elton de Kom (2e tenor) en Michael Gielen (1e tenor) besluiten op school samen te gaan werken. Ze nemen zangles, gaan a capella zingen en oefenen veel op vocal harmonies, wat hun handelsmerk moet worden.

1997

Het eerste optreden vindt plaats in Paradiso, als voorprogramma van Total Touch. Met hun deelname aan het project No Sweat (Dutch R&B Flava) worden ze bekend. Ze staan met twee nummers op het verzamelalbum en nemen deel aan de Nederlandse tournee van het project. In diverse recensies worden ze a capella grootmeesters genoemd. Voices In Motion treedt op tijdens Pepsi Pop in Ahoy Rotterdam.

Total Touch

1998

Jan van Dingstee van Mojo Talent wordt hun manager. Hij bouwt hun carrière rustig op door ze van tijd tot tijd voorprogramma's van internationaal bekende acts te laten verzorgen. Polydor wordt hun platenmaatschappij, waar jaarlijks één single van ze wordt uitgebracht. Er worden meer voorprogramma's gedaan, ondermeer voor Nederlandse tournees van Total Touch en Oleta Adams. Verder zingen ze mee op het nummer Maybe The Wine van Birgit Schuurman. Hun debuutsingle Never Think Twice verschijnt en haalt die zomer de onderste regionen van de Mega Top 100. Ze nemen opnieuw deel aan Pepsi Pop in Ahoy Rotterdam.

Birgit

1999

Er worden voorprogramma's gedaan tijdens een internationale tournee van Lionel Richie (Duitsland, Nederland, België en Zwitserland) en tijdens de Share My World tournee van Mary J Blige in Ahoy Rotterdam. Ook doen ze een optreden op TMF in het kader van No Sweat Live. Hun tweede single Nothing But Love verschijnt en haalt begin dat jaar ook de Mega Top 100. Ze treden op tijdens de Megafestatie te Utrecht.

2000

Voices In Motion Ze doen het voorprogramma van de Nederlandse tournee van Donell Jones. Hun derde single Excuse Me verschijnt, geschreven door de groep in samenwerking met Cooly D en geproduceerd door Engelsman Steve Levine (bekend van ondermeer Culture Club, Louise, The Honeyz en zelfs The Beach Boys). De plaat klinkt iets zwarter dan de voorafgaande twee singles, maar haalt geen hitnotering. Ze treden opnieuw op tijdens de Megafestatie. Tijdens de filmpremière van Godzilla in Amsterdam doen ze een kort optreden, waar ze ontdekt worden door Gerard Joling.

Gerard Joling

2001

Ze werken mee op drie nummers van het album Only The Strong Songs Survive van Gerard Joling, waarvan Love Is In Your Eyes al van tevoren op single verschijnt. Vervolgens zijn ze ook te gast bij de theatertournee die Joling naar aanleiding van dat album doet. Er wordt stug doorgewerkt aan de opnamen voor een debuutalbum, maar de groep doet - zoals al blijkt uit het feit dat ze slechts één single per jaar uitbrengen - niets overhaast.

Discografie Voices In Motion

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Voices In Motion

Audio/Video Voices In Motion

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer