Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

VOX VON BRAUN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2004 - heden

Genre

lo-fi

Vox Von Braun

Vox von Braun is een lo-fi rockband uit Groningen opgericht door zanger/gitarist/songwriter Wymer Vaatstra (ex-The Gluemen) en gitarist Frank Hiep (Propeller). De band speelt aan shoegaze verwante noisy popsongs. Samen met The Sugarettes, Appie Kim en Hallo Venray doet Vox Von Braun in 2006 een Britse tournee. Hiep verlaat de ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maike Doornebosch   basgitaar
Wymer Vaatstra   componist, gitaar, zang
Ben Wennekers   gitaar, orgel
Jan Mars   drums

Overige muzikanten

Jan-Willem Vanderveen   drums
Frank Hiep   gitaar

Genoemd in de biografie van

2005   The Gluemen
2009   The Bent Moustache

Biografie Vox Von Braun

Vox von Braun is een lo-fi rockband uit Groningen opgericht door zanger/gitarist/songwriter Wymer Vaatstra (ex-The Gluemen) en gitarist Frank Hiep (Propeller). De band speelt aan shoegaze verwante noisy popsongs. Samen met The Sugarettes, Appie Kim en Hallo Venray doet Vox Von Braun in 2006 een Britse tournee. Hiep verlaat de band in april 2007. Een jaar later wordt zijn plaats ingenomen door gitarist/organist Ben Wennekers. De opnamen voor het eerste album Something Ain’t Wrong vinden in 2007 plaats in de Sahara Sound Studios in Den Haag met producer Henk Koorn (Hallo Venray) en gastbijdagen van onder anderen Natasha van Waardenburg (Appie Kim) en Michael Nolte (The Womans). De plaat komt in september 2008 uit bij Subroutine Records. De band speelt onder meer op de festivals Eurosonic, ZXZW (Tilburg) en de zalen Paradiso, Vera en Tivoli. Voor het tweede album reist Vox Von Braun naar Brighton. De opnamen vinden plaats in de Metway Studios met Matthew Twaites van Electric Soft Parade achter de knoppen. De helft van de plaat wordt gemixt door Peter Hayes, de gitarist en zanger van de Amerikaanse band Black Rebel Motorcycle Club. Spilt Milk uit Amsterdam levert gastbijdragen. Rich And On Wheels komt eind 2012 uit op vinyl. Ben Wennekers speelt ook in Santa Fe en Avery Plains, de band van zanger Jurgen Veenstra (Moonlizards). In juli 2013 verzorgt Vox Von Braun de voorprogramma's tijdens de Nederlandse clubshows van Black Rebel Motorcycle Club.

Discografie Vox Von Braun

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Vox Von Braun

Audio/Video Vox Von Braun

Video Vox Von Braun

Vox Von Braun - Pitch Black
Vox Von Braun - Pitch Black
Vox Von Braun - You Look ...
Vox Von Braun - You Look Real Neat
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Vox Von Braun - You Look Real Neat

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer