Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WOW! (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

WOW! (2)

Periode

1996 - 2001

Genre

meidengroepen, pop

WOW! (2)

De tienermeidengroep WOW! is het product van componisten en producers Rob en Ferdi Bolland als een Nederlands antwoord op de enorm populaire Engelse Spice Girls.
Volledige biografie...

Bezetting

Joëlle van Noppen   zang
Mandy Gruijters   zang
Denise Koopal   zang
Jenske Moermond   zang
Naomi Louwerens   zang

Genoemd in de biografie van

1997   Bolland & Bolland

Biografie WOW! (2)

De tienermeidengroep WOW! is het product van componisten en producers Rob en Ferdi Bolland als een Nederlands antwoord op de enorm populaire Engelse Spice Girls.

1996

Naar aanleiding van het succes van de Spice Girls, besluiten Rob en Ferdi Bolland een Nederlandse variant van de Britse meidengroep te formeren. Omdat de broers een eigen productiemaatschappij bezitten kunnen ze het hele project in eigen hand houden. Ze doen een oproep voor auditie in het jongerenblad Hitkrant en krijgen meer dan 250 reacties van meisjes die beroemd willen worden. belangrijkste criteria zijn een goede stem, toewijding voor het vak en het vermogen samen te kunnen werken. De vijf meiden die het worden zijn rond de 16 jaar en zitten allemaal nog op de middelbare school.

Bolland & Bolland

1997

WOW! (2) Wanneer de eerste single verschijnt, Keer Op Keer (Loop Naar De Maan), blijkt dat er goed nagedacht is over Wow!, zoals de groep heet. De meiden zijn uiterlijk op elkaar afgestemd, de kleren zijn hip en de teksten zijn gericht op een jonge doelgroep van voornamelijk meisjes. De Bollands schrijven nummers waarvoor tekstuele inspiratie wordt gehaald uit tienerbladen zoals de Fancy. De muziek van Wow! is commercieel en toegankelijk en houdt het midden tussen r&b en Eurodance. De meiden treden op in televisieprogramma's zoals Telekids, Let's Make Music en Nederland Muziekland. De single wordt een hit en ook de in de zomermaanden uitgebrachte opvolger Zomer, haalt de top 40. Ondertussen hebben ook de jongerenmuziekbladen zoals de Hitkrant zich op Wow! gestort. In het najaar verschijnt de single Lekker Lang Lekker, die het opnieuw goed doet, en het album Wild + Ondeugend.

1998 - 2000

De single Big Beat Boy is te horen in de film Abeltje. Joëlle verlaat de groep waarna het stil wordt rondom Wow! Op 13 mei presenteren de drie overgebleven meiden onder de nieuwe naam Blaze tijdens het Powerpop festival in Nieuwegein een nieuwe single.

2010

Op 12 mei stort een Airbus van Afriqiyah Airways neer in Tripoli. Zangeres en danseres Joëlle van Noppen (30) is een van de 70 Nederlandse slachtoffers.

Discografie WOW! (2)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's WOW! (2)

Audio/Video WOW! (2)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer