Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WALLRUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1999 - heden

Genre

stonerrock

Wallrus

Rotterdamse rockformatie, met o.a. bassist Paul van Schaik (Bad To The Bone), die een eigen draai geeft aan de stonerrock (zelf noemen ze het 'slusher blues') en daarmee kort na de oprichting veel indruk maakt op onder meer het Metropolisfestival en Waterpop. Debuutalbum verschijnt in 2003. Twee tracks verschijnen op ...
Volledige biografie...

Bezetting

Joeri Rook   drums
Rob Rietdijk   mondharmonica, zang
Conrad Freling   gitaar
Paul van Schaik (1)   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2002   Bad To The Bone

Biografie Wallrus

Rotterdamse rockformatie, met o.a. bassist Paul van Schaik (Bad To The Bone), die een eigen draai geeft aan de stonerrock (zelf noemen ze het 'slusher blues') en daarmee kort na de oprichting veel indruk maakt op onder meer het Metropolisfestival en Waterpop. Debuutalbum verschijnt in 2003. Twee tracks verschijnen op een compilatie van het Amerikaanse punklabel Long Beach Records. In 2005 tekent de band bij Freebird Records waar in 2007 het tweede album Burn The Shivers uitkomt.

Discografie Wallrus

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Wallrus

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer