Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WHITE ROCKETS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bandfoto 1966

Periode

1958 - 1966

White Rockets

The White Rockets worden in 1958 opgericht door de broers Gerard en Ely (eigenlijk: Eilert) van Tongeren. Zij speelden voorheen bij het BB cabaret in Enschede in de Dutch Rocky Skiffle Group en samen als het duo de Tongo's. Freddy Stuivenberg en Gerard Tiecke verlaten de band na een tijdje ...
Volledige biografie...

Biografie White Rockets

The White Rockets worden in 1958 opgericht door de broers Gerard en Ely (eigenlijk: Eilert) van Tongeren. Zij speelden voorheen bij het BB cabaret in Enschede in de Dutch Rocky Skiffle Group en samen als het duo de Tongo's. Freddy Stuivenberg en Gerard Tiecke verlaten de band na een tijdje i.v.m. andere verplichtingen. De band heeft wint de eerste prijs op een talentenjacht van de wereldtentoonstelling 3XA in Enschede en mogen een single opnemen bij Bovema. Dit wordt de single ‘Pindakaastwist’ met de Wilhelm Tell Twist als b-kant, wat een regionale hit wordt. In 1966 wijzigt de bandnaam White Rockets in The Buffoons en doet de karakteristieke close-harmonyzang zijn intrede.

Discografie White Rockets

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's White Rockets

Audio/Video White Rockets

Video White Rockets

The White Rockets - Wilhe...
The White Rockets - Wilhelm Tell Twist
The White Rockets - Pinda...
The White Rockets - Pindakaas Twist
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
The White Rockets - Pindakaas Twist

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer