Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

WINDFALL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - heden

Genre

country

Online

Officiƫle website

Windfall

Een van de langst bestaande countryformaties in Nederland, in 1977 opgericht in Oudewater.
Volledige biografie...

Bezetting

Harrie Brekelmans   pedalsteel
Rob Wilbrink   zang
Marco Waversveld   basgitaar, zang
John Rotscheid   drums
Philip Van Poecke   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Jan Boersma   piano
Paul Linders   basgitaar
Ton Pauw   gitaar
Auk Boersma   zang
Hans de Jong   banjo, gitaar, lapsteel, mandoline
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2008   Riem de Wolff

Biografie Windfall

Een van de langst bestaande countryformaties in Nederland, in 1977 opgericht in Oudewater.

1977

Na het uiteenvallen van The Shaking Spiders, een groep uit het Zuid-Hollandse Oudewater die zich toelegt op het maken van rock-'n-roll muziek uit de jaren vijftig, ontstaat de countrygroep Windfall. De eerste bezetting bestaat uit Wil Gons (zang), Auk Boersma (zang), Hans de Jong (steelgitaar, gitaar, banjo, mandoline), Ton Pauw (gitaar), Hans Mulder (gitaar), Jan Boersma (piano), Paul Linders (basgitaar) en Bert Vermeij (drums).

1979

Windfall wint het befaamde Country Festival van Uden. De jury roemt de spontaniteit en originaliteit van de groep. Henk van Poecke maakt op dat ogenblik al deel uit van de groep.

1983

Het debuutalbum No Covers verschijnt. Zoals de titel al vermeldt, staat er alleen eigen repertoire op de plaat, wat voor een Nederlandse countrygroep hoogst uitzonderlijk is. Windfall bestaat ten tijde van No Covers uit de volgende acht groepsleden: Hans de Jong, Auke Boersma, Berry Swaan, Marjan van der Meer, Henk van Poecke, Bert Vermeij, Jan Boersma en Hans Mulder.

1984 - 1991

Windfall heeft te maken met enkele bezettingswisselingen. Zo komen zanger Rob Wilbrink (1984), bassist Berry Swaan (1987), drummer John Rotscheid (1991) en zangeres Linda de Jong (de echtgenote van de geluidsman van de groep Dick de Jong) de groep versterken. Steelgitarist Hans de Jong brengt in 1987 een solo-album uit. Op de plaat spelen zijn Windfall vriendjes uit Oudewater mee, te weten Berry Swaan, Hans Mulder en Bert Vermeij. Verder werken aan het album mee Jerry Gout (banjo) en Fiel van der Veen (fiddle).

Hans de Jong

1992

Windfall is te horen als begeleidingsband van Chuck Barlinger op de cd Chuck Barlinger & Friends Live At The Nashville Countryclub. De groep begeleidt op dit album zowel Chuck Barlinger als diverse andere country artiesten zoals Ruud Hermans en de Canadese zangeres Sammy Rose.

Ruud Hermans

1994

Na elf jaar verschijnt er weer eens een echt Windfall album, de cd Out Of Limits met wederom slechts eigen werk.

1995

Windfall staat in de Amerikaanse Hit Review Top 40 op een vierde plaats met het nummer Steppin' On A Saturday Night.

1996

Windfall speelt op het Floriala Festival waar de band haar nieuwste album Indian Warrior aan een groot publiek kan presenteren.

1997

Henk van Poecke verlaat de band.

1998 - 2001

Marco Waversveld neemt de plaats in van Berry Swaan. Het vierde album A Perfect Day verschijnt in 2001.

2002

De groep viert haar vijfentwintig jarig jubileum met de cd 25 Years.

2003

De bezetting bestaat dit jaar uit Rob Wilbrink (zang), Linda de Jong (zang), David Soekana (gitaar/achtergrondzang), Philip van Poecke (akoestische gitaar), Harrie Brekelmans (steelgitaar), Marco Waversveld (basgitaar/achtergrondzang) en John Rotscheid (drums).

2007

Windfall viert op 3 maart het dertigjarig bestaan en presenteert tegelijkertijd het nieuwe album Storms Of Life.

2008

Riem De Wolff & Windfall In Concert (augustus) is een dvd met een registratie van een concert van Windfall samen met Riem de Wolff van The Blue Diamonds, opgenomen in de Flamingo te Rotterdam-Hoogvliet. De Wolff en Windfall spelen zowel hits van The Blue Diamonds hits als tracks van De Wolff meest recente album.

Riem de Wolff

Discografie Windfall

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Windfall

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer