Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

XAVIER PEREC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1997 - heden

Genre

lounge

Xavier Perec

Lounge alter ego van de Amsterdamse DJ Michiel Kleiss, voorheen ondermeer werkzaam bij platenwinkels als Attalos, Boudisque, als directeur van de RoXY en als directeur van het Lowlands festival.
Volledige biografie...

Bezetting

Michiel Kleiss   draaitafels

Biografie Xavier Perec

Lounge alter ego van de Amsterdamse DJ Michiel Kleiss, voorheen ondermeer werkzaam bij platenwinkels als Attalos, Boudisque, als directeur van de RoXY en als directeur van het Lowlands festival.

1979 - 1996

Michiel doet zijn eerste DJ-optreden in Jazzland te Amsterdam. Dat wordt tevens zijn eerste residentie daar ieder weekend. Hij werkt tegelijkertijd ook bij Amsterdamse platenwinkels als Attalos ('79/'81) en Boudisque ('81/'84). Vervolgens draait hij zo'n beetje overal in Amsterdam (residenties in ondermeer Odeon, De Bios, De Snelbinder, Richter) in combinatie met zijn studie aan de Universiteit van Amsterdamse. Als hij in 1990 zijn studies medicijnen en bedrijfseconomie afrondt, treedt hij in dienst bij de RoXY als directeur, een functie die hij acht jaar bekleedt. Opnieuw combineert hij zijn werkzaamheden met muziek, door daar tevens iedere zondag (van '92 t/m '96) te draaien. Hij roept het Kubin label in het leven, waarop hoogwaardige compilatie mixalbums verschijnen.

1997

Michiel kiest de DJ-naam Xavier Perec op het moment dat hij zijn vriend producer Aad de Mooij alias Alex Cortiz (vroeger D'Shake) bijstaat op diens debuutalbum Volume 1. Deze plaat wordt uitgebracht via Movieplay, de platenmaatschappij die later Coast To Coast zou gaan heten. De artiestennaam correspondeert met een voor Kleiss nieuwe soort muziek, die op de Kubin serie al rudimentair aanwezig is en wijst in de richting van lounge.

Alex Cortiz

1998

Hij verruilt het directeurschap van de RoXY voor dat van het Lowlands festival, dat onder zijn leiding langzaam verandert van rockfestival naar hedendaags cultureel evenement, inclusief uiteraard een lounge. Hij blijft intussen draaien op feesten en vindt aansluiting bij de Mood Patrol, een groep lounge DJ's aangevoerd door Monte La Rue en Sven van Hees.

Monte La Rue

1999

Vanaf de opening in december van dat jaar is Xaxier Perec de vaste DJ op de vrijdagavond in de Amsterdamse club NL (Nieuwezijds Lounge, de eerste fulltime lounge-club van Nederland). Ook draait hij dat hele jaar iedere zondagmiddag in The Quincy Lounge in Vak Zuid, een andere Amsterdamse lounge aangelegenheid, gevestigd in de catacomben van het Olympisch Stadion. Door overmatig veel aandacht in de pers grijpt het verschijnsel lounge sterk om zich heen. Zomers draait Xavier Perec op zondagmiddag in de hippe strandtent De Republiek te Bloemendaal aan Zee. Dat jaar heeft hij het ook heel druk met het afhandelen van allerlei aangelegenheden in verband met de afgebrande RoXY.

2000

Op Kink FM start Xavier Perec met zijn wekelijkse radioshow Xpansions, iedere zondagochtend van 7 tot 10, alsmede De Trip op zaterdagavond van 7 tot 8. Hij blijft dit doen tot eind 2001. Het eerste mixalbum van Xavier Perec verschijnt op het Swirl label via Coast To Coast, getiteld Xpansions - Lounge Factor 1. Hij draait op Lowlands (als ex-directeur) en op diverse feesten.

2001

Het tweede mixalbum van Xavier Perec verschijnt ook op het Swirl label via Coast To Coast: Xpansions; Lounge Factor 2. Zijn radiowerk bij Kink FM wordt eind dat jaar omgezet in een nieuw programma genaamd Xplorations, iedere zaterdagnacht van 12 tot 2. In mei draait hij in San Francisco en in het najaar doet hij een DJ-tournee door India. Ook draait hij op de twee Wasteland feesten in Zaandam die dat jaar plaatsvinden voordat er een politieagente door xtc-gebruik overlijdt.

2002

Xavier Perec heeft een nieuwe residentie in het programma Lust, iedere zaterdagnacht in restaurant De Nomads boven de club More te Amsterdam en draait in mei op een Chesterfield Labelland party. Ook op de nieuwe party Love Dancing In Paradiso is hij van de partij. En hij werkt aan een nieuw mixalbum dat in het voorjaar verschijnt en een eerste 12" met eigen werk voor release in het najaar.

Discografie Xavier Perec

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Xavier Perec

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer