Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ZE POPES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Ze Popes

Periode

1978 - 1982

Genre

new wave

Ze Popes

Ze Popes is een new wave band uit Amsterdam, in 1978 opgericht door Erik Eijsbouts, Jan Bloemers en Orpheus Roovers. Hun single Sexy Pyjamas (1979) verschijnt op het label Plurex van Wally van Middendorp (Minny Pops) en wordt onder meer gedraaid door BBC-DJ John Peel. Ze Popes staat op 13 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Orpheus Roovers   drums
Willem Bosveld   gitaar, zang
Gert-Jan Blom   basgitaar
Erik Eijsbouts   gitaar, zang

Overige muzikanten

Hans Witteveen   basgitaar
Jan Bloemers   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1979   Minny Pops
1980   Gert-Jan Blom
1982   Minny Pops

Biografie Ze Popes

Ze Popes is een new wave band uit Amsterdam, in 1978 opgericht door Erik Eijsbouts, Jan Bloemers en Orpheus Roovers. Hun single Sexy Pyjamas (1979) verschijnt op het label Plurex van Wally van Middendorp (Minny Pops) en wordt onder meer gedraaid door BBC-DJ John Peel. Ze Popes staat op 13 januari 1979 in Paradiso, samen met de Tapes en Minny Pops. Met laatstgenoemde doet de band in het najaar van 1979 een gezamenlijke tournee met de Britse band The Comsat Angels. Medio 1980 bestaat de band naast Eijsbouts en Roovers uit Gert-Jan Blom (bas) en Willem Bosveld (gitaar, zang). Orpheus Roovers drumt een paar jaar later enige tijd in Minny Pops als vervanger van hun ritmebox.

Discografie Ze Popes

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Ze Popes

Audio/Video Ze Popes

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer