Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

hardhouse

Overzicht | Geschiedenis | Lijst | Podia | Festivals

Gerelateerd

hardcore
house
techno
trance

Uitgelicht

DJ Flubbel in 2011

Geschiedenis

Ook wel hardstyle genoemd. Subgenre binnen de house dat wat harder klinkt dan de originele Chicago-house. Draagt elementen uit de trance, techno en hardcore in zich.
Lees meer...

DJ Flubbel

DJ Flubbel is sinds 1999 actief als producer. Zijn muziek onderscheidt zich van andere hardcore house vanwege een positieve, Christelijke invalshoek. Lees meer...

Belangrijke acts

DJ Gizmo
Don Diablo

Geschiedenis van Hardhouse

Ook wel hardstyle genoemd. Subgenre binnen de house dat wat harder klinkt dan de originele Chicago-house. Draagt elementen uit de trance, techno en hardcore in zich.

De naam hardhouse duikt voor het eerst op in Engeland, halverwege de jaren negentig. Jarenlang ontwikkelt het subgenre zich in de underground om vanaf 2003 als één van de dominante nieuwe stromingen binnen de house naar boven te komen.

In Nederland slaat hardhouse aanvankelijk slechts in kleine kring aan. Halverwege de jaren negentig draaien de eerste Britse dj's het hier. Dat verandert als hardcore ter ziele gaat: een deel van de gabbers wendt zich tot techno of trance, maar een flink percentage van het hardcore publiek omarmt de hardstyle. Dat geldt ook voor een flink aantal producers, zoals dj Gizmo die een hele serie mix-cd's uitbrengt. Daardoor krijgt hardstyle ook weer meer invloeden uit de hardcore. In Nederland wordt het mede door een nieuwe generatie dj's en producers, en de support van enkele grote dance-organisaties, vanaf 2000 een steeds grotere housestijl.

DJ Gizmo

0 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z *

 

e
 
Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer