Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

CHESTRA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2000 - heden

Genre

wereldmuziek

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Rchestra

®chestra

®chestra is een divers, zevenkoppig wereldmuziekgezelschap met onder andere Henk Wanders en Nels Busch (ex-Frank Boeijen Groep) in de gelederen. In 2003 en 2004 wordt de groep door Radio Nederland verkozen tot een van de betere Nederlandse wereldmuziekacts. De groep treedt zowel in theaters op als in TBS-klinieken en penitentiaire ...
Volledige biografie...

Bezetting

Nels Busch   basgitaar
Frans Van Geffen   fluit
Jürgen Rijkers   gitaar, percussie, zang
Gerie Daanen   accordeon, arrangeur, componist
Chris Burki   percussie
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie ®chestra

®chestra is een divers, zevenkoppig wereldmuziekgezelschap met onder andere Henk Wanders en Nels Busch (ex-Frank Boeijen Groep) in de gelederen. In 2003 en 2004 wordt de groep door Radio Nederland verkozen tot een van de betere Nederlandse wereldmuziekacts. De groep treedt zowel in theaters op als in TBS-klinieken en penitentiaire inrichtingen. Daarnaast speelt de groep ook op buitenlandse festivals (zoals het Babylon festival in Irak en in voormalig Joegoslavië). Nijmegenaar Wanders werkt tevens mee aan de tribute-cd voor de Amerikaanse zangeres Nina Simone, die korte tijd in Nijmegen heeft gewoond.

Discografie ®chestra

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video ®chestra

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer