Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

13

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

13

Periode

1995 - heden

Genre

alternative, garagerock, indie

13

Amsterdamse rockformatie. Voortgekomen uit Fatal Flowers. Brengt in 1995 een eerste single op vinyl uit bij Excelsior Recordings (dat dan nog Electrolux heet). Pas vijftien jaar later verschijnt bij hetzelfde label het debuutalbum, getiteld 11.
Volledige biografie...

Bezetting

Dick Brouwers   basgitaar
Henk Jonkers   drums
Robin Berlijn   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1995   Caesar
1995   Robin Berlijn
1997   Soft Parade
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie 13

Amsterdamse rockformatie. Voortgekomen uit Fatal Flowers. Brengt in 1995 een eerste single op vinyl uit bij Excelsior Recordings (dat dan nog Electrolux heet). Pas vijftien jaar later verschijnt bij hetzelfde label het debuutalbum, getiteld 11.

1995

Na een verblijf van enkele jaren in Londen keert gitarist Robin Berlijn terug naar Amsterdam en begint hij samen met drummer Henk Jonkers (met wie hij daarvoor in Fatal Flowers speelde) en bassist Dick Brouwers (dan nog actief in Soft Parade) de band 13. De muziek is een explosief punkbluesrockmengsel. Bij de lancering van het platenlabel Electrolux (later Excelsior Recordings) worden vijf vinylsingles uitgebracht van nieuwe bands als Caesar, Visions Of Johanna (later Johan), Scram C Baby en ook 13: Rollin and Tumblin / Married Woman. De band trekt vervolgens het clubcircuit in, tourt als voorprogramma van Claw Boys Claw en staat in het voorprogramma van de Stranglers in Paradiso. Het debuutalbum laat nog op zich wachten.

Caesar Claw Boys Claw Fatal Flowers Scram C Baby Soft Parade Visions Of Johanna

1997 - 2009

13 verdwijnt langzaam maar zeker in de luwte en laat slechts sporadisch van zich horen. De bandleden worden steeds meer in beslag genomen door hun afzonderlijke bezigheden. Zo speelt Brouwers met Daryll-Ann, Jonkers met Hallo Venray en Berlijn met Ellen ten Damme en later ook Kane. Tijdens de opnames van Ellen ten Damme's cd Impossible Girl komt Berlijn weer in contact met Excelsior-producer Frans Hagenaars en spreken zij af om nu eindelijk eens die 13-cd op te nemen. In 2006 wordt een eerste sessie opgenomen, in 2009 volgt een tweede.

Daryll-Ann Ellen ten Damme Frans Hagenaars Hallo Venray Kane

2010

Op 27 september verschijnt na vijftien jaar eindelijk het debuutalbum van 13, getiteld 11. In het najaar doet de band een korte tournee door het land.

Discografie 13

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 13

Audio/Video 13

Video 13

13
13
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
13

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer