Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

2562

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

dubstep, elektronica, IDM, techno

Online

SoundCloud

Pseudoniemen

A Made Up Sound, Dogdaze

2562

2562 is één van de schuilnamen van de Haagse Dave Huismans, het is een verwijzing naar zijn postcode. Onder deze artiestennaam maakt de muzikant/producer als een van de eerste Nederlandsers dubstep. Andere aliassen van hem zijn A Made Up Sound en Dogdaze.
Volledige biografie...

Instrumenten

elektronica

Biografie 2562

2562 is één van de schuilnamen van de Haagse Dave Huismans, het is een verwijzing naar zijn postcode. Onder deze artiestennaam maakt de muzikant/producer als een van de eerste Nederlandsers dubstep. Andere aliassen van hem zijn A Made Up Sound en Dogdaze.

2004 - 2006

Als Dogdaze brengt Dave Huismans zijn eerste EP Outward uit. Op de 12-inch zijn broken beat invloeden te horen. Via het Utrechtse label Flying High label komt er nog een 12’ uit met hiphopcollectief The Proov en een volledig album op CD. Na dit album uit 2006 komen er geen releases meer uit als Dogdaze. Onder de naam A Made Up Sound komen de eerste techno 12- inches van Dave Huismans uit bij Duitse labels.

The Proov

2007 - 2009

Dave Huismans komt in contact met het in Engeland opkomende underground genre dupstep. Deze stijl vermengt het minimale technogeluid met drum ’n’ bass ritmes en de diepe bassen uit de dub. Dave Huismans brengt als 2562 met het album Aerial als een van de eerste Nederlanders dubstep uit, weliswaar bij een Brits label. Dankzij het album krijgt hij het verzoek om als DJ te komen draaien. Hoewel hij zich meer als producer ziet gaat hij als DJ optreden in binnen- en buitenland. Het tweede album Unbalance van 2562 uit 2009 wordt zeer goed ontvangen. Het album wordt genomineerd voor een 3voor12 award en zet Huismans als dupstepper 2562 definitief op de kaart. Het wordt geprezen om het creatieve gebruik van samples en vergeleken met het duistere geluid van de Brit Burial.

2010 - 2013

Dave Huismans verhuist naar Berlijn. Hij breng zijn oude materiaal onder zijn alias A Made Up Sound opnieuw uit. Onder deze alias brengt Huismans ook weer meer techno/house tracks uit. In 2011 komt Huismans met het derde album als 2562 uit. Het album Fever is geheel opgebouwd uit discosamples en heeft wederom het minimale techno geluid als bij eerdere albums. Huismans produceert gestaag door als 2562 of A Made Up sound. Zijn muziek wordt alom geprezen door critici in binnen- en buitenland.

2014

Met het album The New Today, dat uitkomt in oktober, laat Huismans een veranderd geluid horen. Hij gebruikt samples uit de krautrrock en de vroege elektronische muziek om er nieuwe geluiden mee te maken. Het geluid van 2562 is nauwelijks meer dubstep te noemen en is veel experimenteler geworden.

Discografie 2562

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 2562

Audio/Video 2562

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer