Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

4DALADIEZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

4daladiez

Periode

2008 - heden

Genre

experimenteel

4daladiez

4daladiez is het trio Bas Welling, Steffan de Turck (a.k.a. Staplerfahrer) en Wouter Jaspers. De drie combineren de esthetiek van boybands als de Backstreet Boys met het geluid van vrije improvisatiegroepen als My Cat Is An Alien en Ashtray Navigations. De muziek bevat vaak langgerekte drones en atonale klanken voortgebracht ...
Volledige biografie...

Bezetting

Bas Welling   elektronica
Steffan de Turck   elektronica
Wouter Jaspers   elektronica

Biografie 4daladiez

4daladiez is het trio Bas Welling, Steffan de Turck (a.k.a. Staplerfahrer) en Wouter Jaspers. De drie combineren de esthetiek van boybands als de Backstreet Boys met het geluid van vrije improvisatiegroepen als My Cat Is An Alien en Ashtray Navigations. De muziek bevat vaak langgerekte drones en atonale klanken voortgebracht met hulp van elektrische gitaren, percussie, analoge synthesizers, speelgoedinstrumenten, (contact)microfonen en Gameboys. 4daladiez treedt regelmatig op en deelt het podium met onder anderen Big City Orchestra (USA), Usurper (SCO), Nackt Insecten (SCO) en Vic Chesnutt + Silver Mount Zion (USA).

Discografie 4daladiez

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's 4daladiez

Audio/Video 4daladiez

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer