Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

A FULA'S CALL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2005 - heden

Genre

Afro-pop, akoestisch, jazz, wereldmuziek

A Fula's Call

Grenzeloos muzikaal collectief dat Afrikaanse Fulani vocalen combineert met jazzelementen, elektronische geluiden en wereldmuziekritmes: Eurafrikaanse muziek met een wereldwijde aantrekkingskracht, die spirituele cross-overs bewerkstelligt.
Volledige biografie...

Bezetting

Omar Ka   gitaar, zang
Afra Mussawisade   percussie, producer
Mark Alban Lotz   fluit
Raphael Vanoli   gitaar

Overige muzikanten

Reno Steba   basgitaar
Namgyal Llhamo   luit, zang
Serigne M'Gueye   percussie
Mark Tuinstra   gitaar

Genoemd in de biografie van

2007   Mesechinka

Biografie A Fula's Call

Grenzeloos muzikaal collectief dat Afrikaanse Fulani vocalen combineert met jazzelementen, elektronische geluiden en wereldmuziekritmes: Eurafrikaanse muziek met een wereldwijde aantrekkingskracht, die spirituele cross-overs bewerkstelligt.

2005 - 2006

De in 1996 naar Nederland verhuisde Senegalese zanger Omar Ka en de in Duitsland geboren fluitist Mark Alban Lotz besluiten samen de groep A Fula's Call op te richten, met het doel hun gezamenlijke voorkeuren in muziek en het mengen van verschillende culturen vorm te geven. Met een Iraanse percussionist (Serigne M'Gueye) en een gitarist met Franse wortels (Raphael Vanoli) wordt het internationale karakter van de groep nog eens extra onderstreept. De groep debuteert in 2005 en tourt uitgebreid door Nederland, maar treedt vervolgens ook op in onder meer Oekraïne, Moldavië en zelfs Rusland.

Omar Ka & Fula Band

2007

Het album Liingu (Mark Lotz Meets Omar Ka) verschijnt en inspireert internationaal talloze muziekrecensenten tot prachtige epistels. Ter ondersteuning van het album wordt veelvuldig opgetreden in clubs en op festivals, onder meer in het Amsterdamse Bimhuis, het Korzo Theater in Den Haag, op Poetry International in Rotterdam en op Festival Mundial te Tilburg.

2008

Het nummer Lambeh van het album wordt langzaam maar zeker door steeds meer radiostations overal ter wereld opgepikt en gaat wereldwijd een virtueel eigen leven leiden, hetgeen uiteraard afstraalt op het wezen van de groep, die aan optredens dan ook geen gebrek heeft.

2009

A Fula's Call blijft een graag geziene gast op de vele wereldmuziekfestivals (onder meer in Bulgarije tijdens het Smolyan July Festival, in Frankrijk tijdens het World Festival in Parijs, en op Festival Mundial in Tilburg), en de interactie tussen wereldwijde optredens en airplay houdt de groep springlevend, waardoor velen reikhalzend uitzien naar een tweede album. Gedeelten van een optreden in het World Music And Dance Centre te Rotterdam in januari zijn te zien op de MySpace-pagina van de groep.

Discografie A Fula's Call

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video A Fula's Call

Video A Fula's Call

Mark Lotz & Omar KA, A Fu...
Mark Lotz & Omar KA, A Fula's Call, Balal (slow & fast)
Fula's Call - Art Beat Fe...
Fula's Call - Art Beat Festival
Mark Lotz & Omar Ka, A Fu...
Mark Lotz & Omar Ka, A Fula's Call, Bihag Track
A Fula's Call - Maimai So...
A Fula's Call - Maimai Soloso.mp4
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Fula's Call - Art Beat Festival

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer