Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AU

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1999 - heden

Genre

ambient, avant-garde, experimenteel

AU

AU is het Haagse duo Jan Borchers en Paul Klaui. Niet te verwarren met het Amerikaanse duo AU (Luke Wyland en Dana Valatka) uit Portland. Vanaf september 1999 maken ze gezamenlijk geïmproviseerde elektronische muziek waarbij zowel live als in de studio gebruik wordt gemaakt van samples uit eerdere optredens en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Paul Klaui   elektronica
Jan Borchers   elektronica

Genoemd in de biografie van

2000   Chabliz
2004   Templo Diez

Biografie AU

AU is het Haagse duo Jan Borchers en Paul Klaui. Niet te verwarren met het Amerikaanse duo AU (Luke Wyland en Dana Valatka) uit Portland. Vanaf september 1999 maken ze gezamenlijk geïmproviseerde elektronische muziek waarbij zowel live als in de studio gebruik wordt gemaakt van samples uit eerdere optredens en veldopnamen uit de stad. De ambient soundscapes gaan live vergezeld van videobeelden. AU speelt op het Amstelfestival en doet een radiosessie voor VPRO's De Avonden. Het debuut Non-Existing Input is opgenomen in diverse huiskamers in Den Haag, De geluidsbron voor het album Recycling bestaat uit stadsopnamen die vanaf de fiets zijn gemaakt. De plaat wordt uitgebracht door het Amerikaanse label Locust Music. Na de cd-r (aux) (2006) bij het Amerikaanse Foxglove, verschijnt de EP Zero (2011) op het Nederlandse Panzerkreuz met drie donkere soundscapes.

Discografie AU

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video AU

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer