Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AD VERBRUGGE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

29-01-1967 - heden

Genre

gitaar, pop/rock, zang

Online

Officiƫle website

Ad Verbrugge

Ad Verbrugge is vooral bekend als filosoof en politiek activist. In 1999 promoveert hij aan de Universiteit Leiden met een proefschrift over Martin Heidegger. Hij is universitair hoofddocent sociale- en culturele filosofie en filosofie van de economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Verbrugge is op 27 augustus 2006 gast in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2009   Hans Eijkenaar
2011   Leendert Haaksma
2011   Michel van Schie

Biografie Ad Verbrugge

Ad Verbrugge is vooral bekend als filosoof en politiek activist. In 1999 promoveert hij aan de Universiteit Leiden met een proefschrift over Martin Heidegger. Hij is universitair hoofddocent sociale- en culturele filosofie en filosofie van de economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Verbrugge is op 27 augustus 2006 gast in het programma Zomergasten van de VPRO en vertelt daar onder meer fan te zijn van Bob Dylan en David Bowie. In zijn vrije tijd speelt hij gitaar en zang in de Leidse rockband Dusk, die verder bestaat uit gitarist Humphrey Teerlink (later naar rockcoverband Got iT!), bassist/saxofonist Ed Turk en drummer/percussionist Richard Neuteboom. In samenwerking met Hans Eijkenaar neemt Verbrugge zijn soloalbum Nightplane op. De rockplaat verschijnt in 2011 en bevat ook bijdragen van Leendert Haaksma en Michel van Schie.

Discografie Ad Verbrugge

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Ad Verbrugge

Video Ad Verbrugge

Ad Verbrugge - Sister Of ...
Ad Verbrugge - Sister Of Mercy LVP Project24 Qbus
dusk - bleeding man
dusk - bleeding man
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Ad Verbrugge - Sister Of Mercy LVP Project24 Qbus

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer