Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AFTERPARTEES

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - heden

Genre

garagerock

Online

Bandcamp
Officiƫle website
Facebook

Afterpartees

Afterpartees bestaat uit vijf jonge honden uit het Limburgse Horst. De band begint in 2011 en brengt een jaar later een eerste, vier nummers tellende demo uit met rauw rammelende poppy garagerock. Live wordt gebrek aan techniek ruimschoots gecompenseerd door een begeesterde uitvoering en de entertainmentkwaliteiten van zanger Niek 'Nakkie' ...
Volledige biografie...

Bezetting

Teun Winkelmolen   drums
Sjors Driessen   basgitaar
Bas Nellen   gitaar
Niek Nellen   zang
Jesse van den Munckhof   gitaar

Genoemd in de biografie van

2014   Traumahelikopter

Biografie Afterpartees

Afterpartees bestaat uit vijf jonge honden uit het Limburgse Horst. De band begint in 2011 en brengt een jaar later een eerste, vier nummers tellende demo uit met rauw rammelende poppy garagerock. Live wordt gebrek aan techniek ruimschoots gecompenseerd door een begeesterde uitvoering en de entertainmentkwaliteiten van zanger Niek 'Nakkie' Nellen. Op de setlist staan ook covers van Black Lips en Creedence Clearwater Revival. Afterpartees doet mee aan Nu Of Nooit, de wedstrijd voor Limburgse bands met als hoofdprijs een optreden op Pinkpop. Tijdens de finale in februari 2013 behaalt de band slechts de vierde plaats. Veel optredens vinden buiten de eigen provincie plaats, onder meer in het voorprogramma van de Amerikaan Mikal Cronin in Nijmegen en met de Amerikaanse band Cosmonauts in Groningen en Utrecht (augustus 2013) en in het voorprogramma van de Britse indierockband Palma Violets in de Melkweg (oktober 2013). Het optreden tijdens het festival Incubate in Tilburg (september 2013) levert onder meer een positieve reactie op in De Volkskrant. In november 2013 verschijnt bij het Groningse Kogar Records de 7" First/Last. Ze verzorgen het voorprogramma bij de Nederlandse tour van Traumahelikopter uit Groningen. In 2014 staan ze op Noorderslag en Pinkpop. Op het laatste festival tekenen ze een platencontract bij Excelsior Recordings. In november komt de single Girls uit, een voorproefje van het album Glitter Lizard dat 19 januari 2015 uitkomt.

Discografie Afterpartees

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Afterpartees

Audio/Video Afterpartees

Video Afterpartees

Afterparties
Afterparties
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Afterparties

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer