Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALAN CASE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1988 - heden

Genre

progressieve rock, symfonische rock

Alan Case

Alan Case is natuurkundestudent Ernst van de Kerkhof uit Sittard. Geïnspireerd door bands als Kansas, Rush, Genesis, Yes en Gentle Giant begint hij in 1989 muziek te maken met gitarist Ed Bopp (o.a. Vandale). Aangevuld met zangeres Debby Nagi vormen ze in oktober 1990 Mystix. Van deze melodische rockband verschijnt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ernst van de Kerkhof   basgitaar, drums, gitaar, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2008   Vandale

Biografie Alan Case

Alan Case is natuurkundestudent Ernst van de Kerkhof uit Sittard. Geïnspireerd door bands als Kansas, Rush, Genesis, Yes en Gentle Giant begint hij in 1989 muziek te maken met gitarist Ed Bopp (o.a. Vandale). Aangevuld met zangeres Debby Nagi vormen ze in oktober 1990 Mystix. Van deze melodische rockband verschijnt in augustus 1992 een eerste demo. Van de Kerkhof schrijft het liedje Waar Blijft De Tijd, dat in 1993 door Ruth Jacott wordt gezongen tijdens het Nationaal Songfestival en daar de derde plaats behaalt. Solo trekt hij met meer progressieve en symfonische rock onder de naam Alan Case in 1994 de aandacht van het Japanse Belle Antique. Met het nummer The Borderline haalt Alan Case in 1996 de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie songs. Na compilatiebijdragen verschijnt op Belle Antique's sublabel Avalon Records in 1997 het debuutalbum Wide Awake met vocale bijdragen van Raymond Hallatu (Gonzo-Gang), Jan Tervoort, Stan Peters (o.a. Into Seven) en Raymond van Rooijen. De cd wordt echter niet buiten Japan gedistribueerd. In juli loopt het contract af. Eind 1999 komt het album Dark Matter uit bij het Nederlandse Bee & Bee Records met daarop grotendeels de nummers van de Japanse cd Wide Awake, maar dan opgepoetst en gedeeltelijk opnieuw opgenomen. Als bonus is de Nederlandstalige versie toegevoegd van het nummer The Borderline: Het Nieuwe Land. Van de Kerkhof schrijft en produceert ook muziek voor andere acts, zoals het eerste album Long Way van de Eindhovense Tina Turner look-alike Mary Amora. In 2008 neemt hij deel uit van de nieuwe bezetting van Vandale.

Discografie Alan Case

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Alan Case

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer