Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALDERLIEFSTE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alderliefste

Periode

1993 - heden

Genre

chanson, Nederlandstalig

Online

Officiële website

Alderliefste

Alderliefste is een Nederlandstalig poptrio rond de Amsterdamse arts Gerard Alderliefste. De groep begint als coverband en krijgt bekendheid door deelname aan het Nationaal Songfestival in 2000 en het evenement De Vrienden Van Amstel Live in Ahoy’. Hun derde, Franstalige album Je Maintiendrai (2004) bevat een combinatie van chanson en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Gerard Alderliefste   gitaar, zang
Luc De Bruin   drums, zang
Robert Kramers   basgitaar, toetsinstrumenten, zang

Overige muzikanten

Arnd Broeke   basgitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1999   Arthur Umbgrove
2004   Sander van Herk
2005   Ramses Shaffy
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Alderliefste

Alderliefste is een Nederlandstalig poptrio rond de Amsterdamse arts Gerard Alderliefste. De groep begint als coverband en krijgt bekendheid door deelname aan het Nationaal Songfestival in 2000 en het evenement De Vrienden Van Amstel Live in Ahoy’. Hun derde, Franstalige album Je Maintiendrai (2004) bevat een combinatie van chanson en rock. De band wordt in 2005 tweede op het Concours de la Chanson van de Alliance Française. Alderliefste werkt in 2005 samen met Ramses Shaffy en Liesbeth List op de single Laat Me/Vivre en in 2006 met Paul de Leeuw op de single Une Belle Histoire/Een Mooi Verhaal, een nummer van Michel Fugain. De band is te gast in diverse televisie- en radioprogramma’s, zoals Ivo Niehe’s TV show, Mooi!Weer de Leeuw, Evers Staat Op, Giel Beelen en Tros Muziekcafé. Alderliefste doet twee zomertournees door Frankrijk en staat op festivals als Bevrijdingsfestival Haarlem en Almere, Rigter Live, Zomerparkfeesten Venlo en straatfestival Zwolle. Op 18 en 19 september 2006 werkt het trio samen met Frank Boeijen, Paul de Leeuw en Ramses Shaffy mee aan het eerste Carré Vedetten Gala waarbij Liesbeth List centraal staat. Alderliefste en Shaffy doen in 2006 en 2007 verschillende gezamenlijke optredens, op de Dam, in Nijmegen, Rotterdam, Carré en op televisie. Het trio wordt door Paul de Leeuw uitgenodigd voor zijn Nieuwjaarsshow 2007 en voor een gezamenlijke uitvoering van Une Belle Histoire tijdens de zes avonden Symphonica In Rosso in het Gelredome in november 2007. Het tweede Franstalige cd De Franse Slag (april 2008) bevat producties van Tjeerd Oosterhuis en het duo Henk Temming en Sander van Herk. Op de plaat wordt Alderliefste bijgestaan door Ramses Shaffy, Liesbeth List, de Canadese zussen Kate & Anna McGarrigle, Jacques Poels en Cor Bakker. Vanaf september 2008 doet het trio de eerste theatertournee De Franse Slag, gevolgd door T3OIS (2010-2011) en Carte Blanche (vanaf 2012). In 2013 neemt Alderliefste een volgend album op met producer Michel Schoots.

Discografie Alderliefste

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alderliefste

Audio/Video Alderliefste

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer