Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALEX

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Alex in 2006

Periode

27-12-1971 - heden

Genre

Nederlandstalig, schlager, zang

Online

Facebook
Officiële website

Alex

Noordwijkse feestzanger, bekend van de hitsingle Een Bossie Rode Rozen. Per jaar treedt hij meer dan 300 keer op in binnen- en buitenland.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2011   Emile Hartkamp

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

30-8-20, Puur Hollands Outdoor, Nijmegen
21-11-20, Fout & Stout The Party, Zwolle

Biografie Alex

Noordwijkse feestzanger, bekend van de hitsingle Een Bossie Rode Rozen. Per jaar treedt hij meer dan 300 keer op in binnen- en buitenland.

1971 - 1998

Alex Wielders (Leiden, 27 december 1971) groeit op in Katwijk, samen met een zus en drie broers. Als Alex zeven jaar oud is, verliest hij kort achter elkaar eerst zijn broer Harry en daarna zijn vader Bram, beide zeemannen. Moeder Marion hertrouwt en Alex' jongste broertje Daniël wordt geboren. De jonge Alex zingt thuis veel mee met de radio en ontdekt dat hij een aardige zangstem heeft. Hij is werkzaam als inkoper op de bloemenveiling en gaat daarna de horeca in. In maart 1995 krijgt hij een auto-ongeluk. Tijdens zijn revalidatieperiode pakt hij het zingen weer op. De zanger brengt zijn debuutsingle Tijger Op De Stijger uit en maakt onder de naam Alex en het Tribunekoor in 1998 de single Ajax De Kampioenen. Hij treedt regelmatig op tijdens bruiloften en partijen in de Bollenstreek.

1999

De zanger wordt ontdekt in café Bolle Jan in Amsterdam, de kroeg van de vader van René Froger, en is daar ook enige tijd werkzaam. Het nummer Een Bossie Rooie Rozen, een feestelijke bewerking van Edith Piafs La Vie En Rose, verschijnt. In eerste instantie doet het plaatje niet zoveel. Pas als Radio 3 DJ Edwin Evers het regelmatig gaat draaien, dringt het door tot de hitparade.

René Froger

2000

Uiteindelijk groeit Een Bossie Rooie Rozen uit tot een grote hit met een 15e plek in de Nederlandse Top 40. Tijdens carnaval is het nummer de meest gedraaide plaat in café's en zalen. De single wordt gevolgd door Jij Bent 'T Type Waar Ik Voor Ga.

2001 - 2003

Alex treedt veel op, onder meer in de reality soaps De Bus (tijdens de laatste uitzending) en Big Brother. Tijdens feesten en evenementen in Nederland en België zingt hij naast zijn hit Een Bossie Rooie Rozen ook een modern arrangement van De Clown (Ben Cramer), Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen (Danny de Munk) en Kee Seraa (Que Sera Sera van Doris Day). In 2002 heeft Alex succes met de single Zing Maar Met Me Mee en de zomersingle After Sun Fiësta.

Ben Cramer Danny de Munk

2004

Alex Voor het Europees kampioenschap voetbal in Portugal maakt Alex samen met de feestband Kleintje Pils in mei het voetballied La La La Oranje. In september volgt het album Leef Je Uit! in samenwerking De Stichting Tegen Zinloos Geweld. Alex wordt ook ambassadeur van deze stichting. Het nummer Zeeman is opgedragen aan zijn vader en broer Harry.

2005

De Liefde behaalt de Mega Top 100. De Brabantse omroep 8FM maakt de single tot feestplaat van 2005. De plaat bevat ook het Zuid-Afrikaanse liedje Meissie Meissie. De single Heya Heya Heya is gemaakt in opdracht van Team Telfort. Alex is op 3 december een van de acts tijdens het evenement Go Apres Ski. Daarna reist hij naar Curaçao voor een minitournee. Eind december treedt hij vier dagen op bij het skate-off schaatsen in het Thialf stadion te Heerenveen.

2006

Alex in 2006 In januari zingt Alex in Tirol voor het Nationale Mannen Hockeyteam tijdens het Wereldkampioenschap. De zanger treedt ook op tijdens de evenementen rondom het Wereldkampioenschap Voetbal in Duitsland. In juli tekent Alex een platencontract bij Princess Records. De tropische zomersingle Dam Di Dam bevat ook een Oranje Medley waarin Alex zingt over het succes van Oranje op melodieën van bekende Duitse hits.

2007

Het album Op Een Dag bevat onder meer de singles Festival Van Liefde, Gekkenhuis en Hey Bonjour. De meeste liedjes zijn geschreven door de zanger zelf, samen met producer en tekstschrijver Kees Tiel. Voor de videoclip bij Festival Van Liefde reist Alex af naar Seefeld in Oostenrijk.

2009

De volkszanger viert zijn tienjarige jubileum op 14 november in NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Gastoptredens worden verzorgd door onder anderen Frans Duijts, Thomas Berge en Peter Beense.

2010

Net als in 2006 staat Alex in maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Noordwijk op de kandidatenlijst van de locale partij VVD/JES. Aan het eind van het jaar verschijnt de feestelijke Après-ski-single Dup Dup Dup.

2011

TV West zendt op 12 juni een portret uit van Alex Wielders. In de uitzending is hij onder meer te zien in de studio van producent Emile Hartkamp tijdens de opnamen van een volgend album. De zanger is een van de vele optredende artiesten tijdens de eerste editie van Dutch Valley, op 13 augustus in recreatiegebied Spaarnwoude bij Velsen. Naast tientallen artiesten uit het Nederlandstalige amusementscircuit, bevat het programma ook rock- en popgroepen (o.a. Peter Pan Speedrock, De Jeugd Van Tegenwoordig, Di-Rect en Kane) en komieken.

Emile Hartkamp

2012

Alex stapt over naar platenmaatschappij Berk Music. In juli krijgt Alex een gouden plaat voor zijn nummer Een Bossie Rode Rozen. Deze hit steekt hij ook in een nieuw jasje.

2013

In november komt zijn album Feest zonder Grenzen uit. Op het album staan veel feestmedley's die Alex samen met Emile Hartkamp heeft gemaakt.Het album is opgenomen in de Goldfinger Studio's.

Emile Hartkamp

Discografie Alex

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Alex

Audio/Video Alex

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer