Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ALL STAR FRESH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - heden

Genre

draaitafels, hiphop, producer

Online

Officiële website

Pseudoniemen

All Star Fresh, DJ All Star Fresh, DJ Guan

All Star Fresh

Toonaangevende Amsterdamse hiphop-ambassadeur en de eerste Europese DJ die doordringt tot de finale van de Amerikaanse World Supremacy Battle. Hij maakt platen onder de namen King Bee, The Domino Theory en Capella en draait onder de naam DJ Guan.
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1986   MC Miker G and DJ Sven
1987   Urban Dance Squad
1992   Johnny Baby

Biografie All Star Fresh

Toonaangevende Amsterdamse hiphop-ambassadeur en de eerste Europese DJ die doordringt tot de finale van de Amerikaanse World Supremacy Battle. Hij maakt platen onder de namen King Bee, The Domino Theory en Capella en draait onder de naam DJ Guan.

In bezetting van

King Bee   draaitafels, producer
The Domino Theory   draaitafels, producer

1979

De Amsterdammer Guan Elmzoon debuteert op zijn dertiende in een discotheek in het Italiaanse Rimini. Hij is daar als vakantieganger en vindt dat de muziek beter moet. Hij zegt dat tegen de eigenaar en die laat hem dan draaien. Waarop Allstar Fresh het hele seizoen afmaakt. Daarna draait hij in Duitsland, Frankrijk, Nederland, Londen en New York.

1984

All Star Fresh begint te draaien in Amsterdamse clubs als Bebop, Bios en De Schakel.

1986

All Star Fresh treedt samen met MC Miker-G op als het duo The Invisible Two. Zij maken op Amerikaanse leest geschoeide hiphop en treden op in het hele land.

MC Miker G and DJ Sven

1987

Tijdens de nationale kampioenschappen live-mixen eindigt All Star Fresh op de eerste plaats. Hij wordt derde tijdens de wereldkampioenschappen. Samen met beatcreator LTH en Urban Dance Squad-rapper Rude Boy levert hij de meest volwassen bijdrage aan de verzamelelpee Rhythm And Rhyme - A Rap Compilation - Vol. 1

Patrick Tilon Urban Dance Squad

1988

All Star Fresh wordt weer nationaal kampioen en behaalt tijdens de World Supremacy Battle in New York (een onderdeel van het New Music Seminar) de tweede plaats. Hij is daarmee de eerste Europeaan die tot de finale doordringt. Na terugkomst probeert hij enkele van zijn producties bij een platenmaatschappij onder te brengen. Wanneer dat niet lukt, richt hij een eigen label op: Fresh Merchandise. Dat label wordt na de 12-inches Demesshuffle (met MC Demes) en Listen To The Sound Of The Drum And Bass alweer opgedoekt.

1989

De Amsterdamse formatie King Bee wordt opgericht en breekt in Nederland door. All Star Fresh (vocalen/draaitafels) en B.C. Boy (productie) vormen de harde kern, maar ook Prhyme (vocalen) is vaak aanwezig. Ze maken commerciële dansmuziek, die wortels in de hip hop heeft. Het nummer Let's Take It Home wordt een clubhit in Engeland. Fresh gaat met Rude Boy en MC Demes opnieuw naar het New Music Seminar.

King Bee Patrick Tilon

1990

De opvolger Back By Dope Demand haalt in de zomer de Top-10. King Bee treedt op in het voorprogramma van Madonna en scoort vervolgens ook met Must Bee The Music een Top 10-hit. Samen met Rude Boy en DJ Knowhow werkt Allstar Fresh aan het muzikale project The Domino Theory, dat in april het voorprogramma van Public Enemy in de Arnhemse Rijnhal mag verzorgen. Ze maken een 12-inch, getiteld Up The Par. Van King Bee verschijnt het debuutalbum Royal Jelly, dat in hiphopkringen als een sell-out beschouwd wordt omdat de commerciële housesound overheerst.

Patrick Tilon The Domino Theory

1991

In het begin van het jaar stapt rapper Prhyme op bij King Bee om met de houseformatie Sonic Surfers te gaan werken. All Star Fresh en B.C. Boy gaan door.

Sonic Surfers

1993

De rappers Spite en Parole nemen de plaats van Prhyme in en King Bee rekent af met haar commerciële imago door de singles Here We Go Again en Coolin On The B-side uit te brengen. Bij het IMC krijgt All Star Fresh zijn eigen platenlabel, genaamd Killer Bee Records.

1994

IMC gaat failliet en Killer Bee Records wordt opgeheven. Van King Bee verschijnen twee 12-inches, waaronder Can I Get A Hit. Mede dankzij de remixen van All Star Fresh worden de singles Move On Baby en U & Me van Italo house-act Cappella (een groep rondom producer Gianfranco Bortolotti) ook in Nederland grote hits.

1995 - 1996

Allstar Fresh tekent voor de productie van reggae-act Johnny Baby en gaat weer werken als DJ. Van King Bee verschijnt het instrumentale Trip To Indiana. Er verschijnen clubhouse-remixen van de hand van Allstar Fresh van Kellee's My Love (1995) en Deepzone's It's Gonna Be Allright (1996). Ook produceert hij de 12-inch van His Royal Freshness, een combinatie van house en Jamaicaanse reggae-rap. Verder werkt hij vooral als DJ.

Johnny Baby

1997

Elke zondag draait Allstar Fresh clubhouse in de iT in Amsterdam. Daarnaast draait hij onder meer in Zwitserland en Spanje. Er zijn plannen voor een vervolg op het His Royal Freshness-project en een nieuwe King Bee-plaat.

1999

In het begin van het jaar verschijnt er een nieuwe single (plus bijbehorende videoclip) van King Bee: Love Thing. Het nummer is opgenomen door All Star Fresh, Spyte, Parole en Sybill Jeffries. King Bee is anno ’99 puur een studio-project, dus de groep treedt niet op. Onder leiding van All Star Fresh wordt wel een compleet album opgenomen. De DJ heeft eigen programma's op commerciële radiostations Radio 538 (Dancedepartment) en New Dance Radio.

2005

All Star Fresh is nog steeds internationaal actief als DJ onder de naam DJ Guan. Hij heeft zijn maandelijkse Juicy Juice-avond in de Zebra Lounge aan de Korte Leidsedwarsstraat te Amsterdam waar hij zowel urban als latin dance zoals reggaeton draait.

2008

All Star Fresh doet in het najaar mee aan de voorstelling Goal door MC, het gezelschap dat voortkomt uit een fusie van multiculturele theatergroepen Cosmic en Made In Da Shade. Goal gaat over een voetballer die met zijn Spaanse club de wereldbeker heeft gewonnen en bevat verwijzingen naar Othello en King Lear van Shakespeare.

Discografie All Star Fresh

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video All Star Fresh

Video All Star Fresh

King Bee - Back By Dope D...
King Bee - Back By Dope Demand
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
King Bee - Back By Dope Demand

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer