Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

AMBER (2)

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1992 - heden

Genre

club, Eurohouse, pop, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Stars On 54

Amber (2)

Marie Claire Cremers, geboren in Nederland en opgegroeid in Duitsland, heeft sinds de jaren negentig veel succes in de Amerikaanse club- en dancewereld onder de artiestennaam Amber. Haar debuutsingle This Is Your Night en het latere Sexual (Li Da Di) zijn grote clubhits. Ze heeft een trouwe schare fans in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Amber (2)

Marie Claire Cremers, geboren in Nederland en opgegroeid in Duitsland, heeft sinds de jaren negentig veel succes in de Amerikaanse club- en dancewereld onder de artiestennaam Amber. Haar debuutsingle This Is Your Night en het latere Sexual (Li Da Di) zijn grote clubhits. Ze heeft een trouwe schare fans in de homoscene. In haar geboorteland heeft ze slechts bescheiden succes.

1992

Amber komt onder de hoede van de Duitse producers The Berman Brothers (Christian en Frank Berman). Zij verzinnen haar artiestennaam Amber en met hen maakt ze de demo This Is Your Night.

1995

Het Amerikaanse label Tommy Boy Music heeft interesse in de demo en Amber krijgt een contract.

1996

De single This Is Your Night wordt uitgebracht en is een succes in Amerika en Australië. Ook in Nederland is het een bescheiden hit. In hetzelfde jaar verschijnt het gelijknamige album, een combinatie van clubmuziek en ballads.

1997

Er komen nog twee singles voort uit het album This Is Your Night: Color Of Night en One More Night. Aan de tweede wordt voor de singleversie een dancebeat toegevoegd van de producer en remixer Hani.

1998

54 komt uit, een film over de New Yorkse disco Studio 54. Voor de soundtrack wordt een gelegenheidsformatie samengesteld, die bestaat uit Amber, Ultra Naté en Jocelyn Enriquez. De zangeressen maken een danceversie van de Gordon Lightfoot hit If You Could Read My Mind. De single groeit uit tot een zomerhit. Ook Ambers eerste single This Is Your Night komt op een soundtrack terecht, in A Night At The Roxbury, terwijl One More Night wordt gebruikt in I'll Be Home For Christmas.

1999

Het album Amber verschijnt. De eerste single van deze cd, Sexual (Li Da Di), wordt door enige radiostations geweigerd wegens de expliciet seksuele tekst. Desondanks groeit het uit tot een grote dance-hit. In Nederland komt het lied niet verder dan de tipparade. Amber is hot en de track Object Of Desire komt in de serie Sex And The City terecht.

2000

Er verschijnen nog twee singles van de cd Amber, Love One Another en Above The Clouds. Beide worden grote clubhits. In november komt er een cd uit met remixes van alle singles van Amber, Remixed.

2001

Als voorloper op haar derde album verschijnt de single Yes!. De tekst is geïnspireerd op het laatste hoofdstuk van de roman Ulysses van James Joyce.

2002

Naked verschijnt, een cd waarop voor het eerst The Berman Brothers niet alle songs produceren. Amber wil af van haar imago als dancediva en laat een wat bredere stijl zien. Haar persoonlijke leven - ze is pas gescheiden en alleenstaande moeder van een jonge zoon - schemert door in de teksten. Op de inlay bedankt ze expliciet haar trouwe fans in de homoscene. Op een aantal tracks begeleidt haar moeder, de pianolerares Anne-Mieke de Vroomen, haar op piano. De singles The Need To Be Naked en Anyway (Men Are From Mars) verschijnen en komen beide weer hoog in de Amerikaanse clubcharts terecht.

2003

Amber wil meer vrijheid om haar eigen muziek te maken en breekt met Tommy Boy Records. Ze zet haar eigen label op, JMCA Enterprises. Cher brengt een cover uit van Love One Another. Deze versie wordt genomineerd voor een Grammy in de categorie Best Dance Recording.

2004

De eerste release op JMCA Enterprises is Ambers album My Kind Of World. Wolfram Dettki is de producer. De overstap naar een eigen label blijkt een goede keuze, met de eerste single You Move Me weet ze ook de aandacht te trekken van het publiek buiten de club- en dancewereld. Er komt een cd uit met niet eerder uitgebrachte remixes, Undanced.

2005

De single Voodoo verschijnt.

2006

De laatste single van My Kind Of World, Just Like That, krijgt veel airplay op Amerikaanse radiostations.

2007

De single Melt With The Sun verschijnt, een samenwerkingsverband met producer Igor Kisil.

Discografie Amber (2)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Amber (2)

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer