Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANDRE MOSS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

André Moss in 1978

Periode

1934 - 1989

Genre

amusementsmuziek, easy listening

André Moss

André Moss is het pseudoniem van saxofonist Dries Patijn (Rotterdam, 17 mei 1934-Etten-Leur, 21 juni 1989). Patijn verricht veel sessiewerk op producties van Jack de Nijs (Jack Jersey) en maakt als André Moss instrumentale soloplaten en herkenningstunes voor de Tros. Zijn easy listening is verwant aan de muziek van bijvoorbeeld ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Dries Patijn   saxofoon

Biografie André Moss

André Moss is het pseudoniem van saxofonist Dries Patijn (Rotterdam, 17 mei 1934-Etten-Leur, 21 juni 1989). Patijn verricht veel sessiewerk op producties van Jack de Nijs (Jack Jersey) en maakt als André Moss instrumentale soloplaten en herkenningstunes voor de Tros. Zijn easy listening is verwant aan de muziek van bijvoorbeeld de Duitse bandleiders James Last en Bert Kaempfert. De single Ella bereikt in 1974 de vierde plaats van de Nederlandse Top 40. De albums Ella (1973) en Rosita (1974) behalen de gouden status. Een van zijn saxofoons, van het merk King, is eerder bespeeld door Hans Dulfer. André Moss overlijdt in 1989 op 55-jarige leeftijd aan een hartaanval.

Discografie André Moss

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's André Moss

Audio/Video André Moss

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer