Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

ANGELIQUE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1981 - 1984

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Angelique

Zangeres die met de persiflage Een Beetje Geld Voor Een Beetje Liefde van het winnende Duitse Songfestivallied Ein Bisschen Frieden van Nicole een grote hit scoort.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1962   Aad Klaris

Biografie Angelique

Zangeres die met de persiflage Een Beetje Geld Voor Een Beetje Liefde van het winnende Duitse Songfestivallied Ein Bisschen Frieden van Nicole een grote hit scoort.

1981 - 1984

Achter de persiflage Een Beetje Geld Voor Een Beetje Liefde gaat producer/liedjesschrijver Aad Klaris (ook bekend als Lodewijck van Avezaath) schuil. Het lied, gezongen door Conny Schouwman uit Rotterdam, zorgt in 1982 in zowel Nederland als Duitsland voor een schandaal. De koppen in de Duitse pers liegen er niet om: "Sex-Skandal in Hollands Hitparade", "Nicole: Warum tut man mir das an?" en "Jetzt wird Nicoles Friedenslied in den Dreck gezogen". Ralph Siegel, componist van het oorspronkelijke lied is ziedend. Ook in Nederland is niet iedereen gelukkig met deze versie van het lied. Iemand uit het Limburgse Voerendaal gaat met een delegatie zelfs naar de officier van justitie in Amsterdam om een klacht in te dienen tegen de TROS, omdat vooral deze omroep deze parodie op Ein bißchen Frieden veel draait op de radio. Van Een Beetje Geld Voor Een Beetje Liefde worden in ons land 100.000 exemplaren verkocht. Het lied haalt zelfs de tweede plaats in de Nederlandse Top 40.

Aad Klaris

Discografie Angelique

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Angelique

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer